Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Paris

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Paris
 
 

Dacă ai în plan să vizitezi Parisul în perioada Crăciunului, o să ai parte de un peisaj de poveste care te va face să simți din plin magia sărbătorilor de iarnă. Orașul îmbracă haine de sărbătoare, iar atât turiștii, cât și localnicii se pot bucura de luminițele festive și minunatele decorațiuni. Desigur, peisajul de sărbătoare este completat de numeroasele târguri de Crăciun din Paris, care-și așteaptă clienții cu tot felul de surprize, cadouri și bunătăți. Ca să știi exact ce să vizitezi atunci când mergi în capitala Franței iarna, îți prezentăm cele mai frumoase târguri de Crăciun din Paris, pe care cu siguranță o să le îndrăgești.

Târgul de Crăciun din Parvis de la Défense

Cunoscut și sub numele Le Village de Noel sur le Parvis de la Défense (Satul de Crăciun), acesta este principalul târg de Crăciun din Paris. Cei care-l vizitează au la dispoziție nu mai puțin de 350 de căsuțe din lemn, care oferă tot felul de produse festive.

Targuri de Craciun din Paris

Fotografie preluată de pe accentfrancais.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De asemenea, acesta este și locul perfect pentru pofticioșii care vor să deguste unele dintre cele mai delicioase preparate ale Franței. În cadrul târgului se servesc mâncăruri și băuturi tradiționale, aerul fiind acoperit de arome îmbietoare.

Târgul de Crăciun din Parvis de la Défense este deschis zilnic în perioada 23 noiembrie – 28 decembrie, între orele 11 – 20.

vacanta de iarna la paris

Fotografie preluată de pe uncadeau.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Târgul de Crăciun de pe Champs de Mars

Cel mai cunoscut simbol al Parisului și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Europa este Turnul Eiffel. Așa că, nu este de mirare că autoritățile pariziene au decis să pregătească un târg de Crăciun chiar la poalele măreței construcții. Deși nu este la fel de mare ca și cel prezentat mai sus, Village de Noel du Champs de Mars are o ofertă extrem de bogată, cu peste 100 de căsuțe de lemn deschise pentru vizitatorii din toată lumea.

vacanta de craciun la paris

Fotografie preluată de pe landlopers.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cei care aleg să viziteze acest târg de Crăciun din Paris se pot bucura de un patinoar imens, care are nu mai puțin de 300 de metri pătrați. Pentru a avea acces pe ring trebuie să ai un bilet de vizitare al Turnului Eiffel. De asemenea, nu ai voie să intri pe ring decât cu patine închiriate de la fața locului.

Târgul de Crăciun de pe Champs de Mars este deschis în perioada 21 decembrie – 8 ianuarie. Deocamdată programul zilnic nu a fost făcut public.

Targuri de Craciun din Paris

Fotografie preluată de pe thetravellerworldguide.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Târgul de Crăciun de la Notre Dame

An de an, în fața maiestoasei Catedrale Notre Dame se organizează unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din Paris.

targ de craciun paris

Fotografie preluată de pe euroswissglobal.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Acesta are și o tematică aparte, oferind vizitatorilor numai produse handmade sau de artă. În total, aici o să găsești în jur de 28 de standuri. Chiar dacă este ceva mai mic decât târgurile prezentate mai sus, Marche de Noel Notre Dame oferă un peisaj de poveste, perfect pentru cei care-și fac vacanța de iarna la Paris.

Acest târg de Crăciun din Paris este deschis în perioada 15 decembrie – 24 decembrie. De luni până vineri se poate vizita între orele 10 – 20, iar sâmbăta și duminica, între orele 10 - 21.

vacanta de iarna la paris

Fotografie preluată de pe blog.sweetinn.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Târgul de Crăciun de la Domul Invalizilor

Dacă vrei ca vacanța ta de iarnă la Paris să fie una cu adevărat autentică, atunci trebuie să vizitezi Târgul de Crăciun de la Domul Invalizilor.

vacanta de craciun la paris

Fotografie preluată de pe quefaire.paris.fr. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Acesta este dedicat celor mai buni artizani din Franța, dar și din Europa. Cei care trec pe aici pot să descopere cele peste 40 de căsuțe din lemn, care adăpostesc tot felul de produse.

Târgul este deschis în perioada 15 – 31 decembrie, între orele 11:30 – 19. Atenție! Pe 24 decembrie târgul se închide la ora 16:30, iar pe 25 decembrie acesta rămâne închis pe toată durata zilei. Începând din 26 decembrie își reia programul normal.

targuri de craciun din franta

Fotografie preluată de pe noelauxinvalides.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Târgul de Crăciun Feeries d’Auteuil

Dacă ai ales să-ți faci vacanța de iarnă la Paris și te dai în vânt după delicatesele franțuzești, atunci Târgul de Crăciun Feeries d’Auteuil (care se ține pe Rue Jean de La Fontaine) este locul perfect pentru tine. O combinație excelentă între creativitate și tradiție, acest loc le oferă vizitatorilor mâncăruri tradiționale de la foie gras, la selecții excepționale de brânzeturi acompaniate de vinuri pe măsură.

De asemenea, tot aici sunt puse în vânzare bijuterii, obiecte de artă, tablouri și o mulțime de produse dedicate sărbătorilor de iarnă. Acest târg oferă și tot felul de scenete și concerte, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Poți să vizitezi Târgul de Crăciun Feeries d’Auteuil în fiecare zi, în perioada 2 – 10 decembrie, între orele 11 – 19.

vacanta de craciun la paris

Fotografie preluată de pe derbyhotels.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Târgul de Crăciun din Disneyland

Atunci când alegi să-ți faci vacanța de iarna la Paris merită din plin să-ți faci timp și pentru o zi de poveste la Disneyland. Aceasta atracție este foarte populară și pe perioada sezonului rece, având în vedere că întregul parc, deși pare imposibil, devine mai frumos și mai plin de strălucire.

Targuri de Craciun din Paris

Fotografie preluată de pe radiodisneyclub.fr. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În perioada iernii, aici se organizează și un târg de Crăciun, care se numără printre cele mai populare din Franța. Minunatele personaje din universul Disney prind viață întâmpinându-i pe vizitatori și oferindu-le tot felul de produse simpatice și mâncăruri delicioase. Desigur, nu lipsesc nici celebra parada Disney sau focurile de artificii?

Târgul este deschis în perioada 11 noiembrie – 7 ianuarie, în fiecare zi între orele 10 – 19.

targuri de craciun din franta

Fotografie preluată de pe disneyandmore.blogspot.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în Paris

Dacă vrei să vizitezi toate aceste târguri de Crăciun din Paris, iată și câteva opțiuni de cazare în Orașul Luminilor, în decembrie.

Dacă aceste oferte îți surâd, poți găsi mai multe opțiuni aici.

Târguri de Crăciun din Paris

Ți-ai făcut vacanța de iarnă la Paris? Povestește-ne experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers