Cele mai frumoase pieţe din România

Cele mai frumoase pieţe din România
 
 
 

Poate nu te-ai gândit niciodată la pieţele din România ca fiind ceva frumos şi interesant... dacă nu te-ai gândit la asta până acum, probabil că vezi în faţa ochilor doar fructe şi legume când auzi cuvântul "piaţă". Dar eu nu despre acest gen de pieţe vreau să vă vorbesc Smile

Pe mine întotdeauna m-a fascinat Piaţa Unirii din Timişoara, fiind un loc preferat al meu (mai ales primăvara şi vara), motiv pentru care m-am hotărât să explorez cele mai frumoase pieţe din România şi să vi le arăt şi vouă!

Piaţa Unirii din Timişoara

Piata Unirii din TimisoaraSursa

Piaţa Unirii din Timişoara este un amalgam de locuri. Aici găseşti baruri, cafenele şi terase în sezonul cald, cea mai activă viaţă de noapte din oraş, dar şi muzee, galerii de artă şi obiective istorice. În plus, toate clădirile pieţei sunt monumente arhitecturale ale oraşului, iar fiecare colţişor este marcat cu un loc nou într-un decor istoric de excepţie.

Piaţa Mare din Sibiu

Piata Mare din SibiuSursa

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Piaţa Mare din Sibiu este centrul oraşului în materie de evenimente şi de obiective turistice. Cu toate că Sibiul numără destule pieţe impresionante, aceasta este cea mai importantă. Întreaga zonă a primit titulatura de monument arhitectural din partea UNESCO, incluzând cele mai frumoase clădiri vechi ale oraşului.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Piaţa Sfatului din Braşov

Piata Sfatului din BrasovSursa

Piaţa Sfatului din Braşov este un alt centru urban vechi, în care arhitectura şi cultura medievală se întâlnesc cu evenimentele moderne. Atât piaţa în sine, cât şi spaţiul din jur abundă de monumente arhitecturale, dar şi de străzi de o deosebită importanţă pentru turismul din Braşov.

Piaţa Avram Iancu din Arad

Piata Avram Iancu din AradSursa

Piaţa Avram Iancu din Arad este una dintre zonele cele mai apreciate de localnici, dar şi de turişti, mai ales în anotimpurile călduroase. Ca spaţiu de promenadă, piaţa include numeroase alei cu bănci, fiind mărginită de clădiri vechi, ce dau un farmec aparte locului.

Piaţa Centrală din Sighişoara

Piata Centrala din SighisoaraSursa

Piaţa Centrală din Sighişoara este nucleul unui spaţiu urban medieval ce trebuie vizitat măcar o dată! Farmecul istoric al Sighişoarei, creat de numeroasele clădiri vechi, dar şi de felul în care sunt amenajate spaţiile noi din acestea, este însufleţit cu ocazia numeroaselor evenimente medievale organizate aici.

România are numeroase pieţe frumoase. Toate îşi câştigă simpatizanţii prin stiluri arhitecturale deosebite, farmec medieval, spaţii de relaxare şi multe altele.

Piaţa Unirii rămâne pentru mine cel mai frumos loc din oraş... unde vă invit să veniţi să savuraţi o cafea Smile şi cu siguranţă voi încerca şi eu celelalte pieţe din ţară pe viitor! Aştept recomandări!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.