Cele mai frumoase locuri din lume - partea 3

Cele mai frumoase locuri din lume - partea 3
 
 

Continuăm să descoperim locuri frumoase din lume, aşa cum ţi-am arătat deja câteva destinaţii de vacanţă care îţi taie respiraţia. Azi descoperim locuri care dintre care mai exotice, mai fascinante, chiar dacă sunt realizate de mâna omului sau de mama natură!

Fortul Chittorgarh, India

Fortul Chittorgarh, India

Fortul Chittorgarh este cel mai mare din India şi se află în apropiere de Bhilwara. În trecut, a funcţionat ca reşedinţă în capitala statului Mewar, iar acum este una dintre cele mai importante rămăşiţe ale Epocii Medievale din India, dar şi un simbol al numeroaselor dinastii care au condus popoarele de aici.

Giethoorn, Olanda

Giethoorn, Germania

Giethoorn este un sat din Olanda, localizat în provincia Overijssel, care a fost supranumit Veneţia Nordului sau Veneţia Olandei. În anul 1958, micuţa comunitate a devenit faimoasă după ce aici s-a filmat Fanfare. De atunci, turiştii au invadat zona pentru a vedea satul olandez în care transportul se face pe canale cu barca, printre căsuţe pitoreşti deosebit de frumoase.

Peştera de cristal, Islanda

Pestera de cristal, Islanda

Peştera de cristal este doar una dintre minunile naturii pe care le poţi vedea în Islanda, dar este cu siguarnţă una dintre cele mai remarcabile. Peştera îngheţată s-a format de-a lungul a secole, iar greutatea acesteia a împins în timp oxigenul spre exterior, pentru ca rămăşiţele de pe tavanul peşterii să capate unele dintre cele mai interesante străluciri de cristal.

Vulcanul Aogashima, Japonia

Vulcanul Aogashima, Japonia

Vulcanul Aogashima este localizat pe insula cu acelaşi nume localizat în apropiere de Japonia. Frumuseţea zonei este dată de imaginea vulcanului, de felul în care craterul acestuia a format o platformă de mari dimensuni şi care acum este un cadru natural de excepţie.

Terasele de orez Longji, China

Terasele de orez Longji, China    

Cu toate că mulţi nu ar lua în considerare nişte terase de orez ca obiective turistice, cele de la Longji, China merită cu adevărat o vizită. Acestea sunt dispuse pe întreaga suprafaţă a unui versant, iar etajarea lor face ca peisajul să fie incredibil pe toată durata anului. Însă perioada recomandată pentru vizitare este luna iunie, când terasele sunt inundate de ochiuri de apă, creând peisaje desprinse din poveşti.

Pădurea amazoniană, Brazilia şi America de Sud

Padurea Amazoniana, America de Sud

Pădurea amazoniană ocupă o suprafaţă foarte mare, ce se întinde pe toată lungimea bazinului Amazonului şi în zonele din jurul acesteia. Frumuseţea acestui loc este dată de unicitatea sa, de numărul mare de specii de animale şi de plante şi de întinderea uriaşă şi fascinantă de pădure tropicală.

Sper că şi de această dată frumuseţile lumii ţi-au bucurat privirile, chiar dacă numai în spaţiul virtual! Poate te-au şi inspirat în alegerea unei destinaţii pentru umrătoarea vacanţă, pentru că acestea sunt locuri pe care trebuie neapărat să le vezi.  


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers