Cele mai frumoase lacuri din Europa la malul cărora să petreci o vacanță liniștită

Cele mai frumoase lacuri din Europa la malul cărora să petreci o vacanță liniștită
 
 

Cu peisaje pitorești și panorame de poveste, stațiunile de la malul lacurilor din Europa au o frumusețe care greu poate fi descrisă în cuvinte. Aici liniștea este la ea acasă și serenitatea este cuvântul de bază. Îți prezentăm 6 dintre cele mai impresionante lacuri din Europa, pe care le poți vizita și tu pentru o vacanță deosebită.

Lacul Como, Italia

Lacul Como, din nordul Italiei, poate fi numit cu ușurință cel mai frumos din lista noastră. Acest lac glaciar este unul dintre cele mai adânci din Europa. Stațiunile de la mal stau în umbra Alpilor și sunt presărate cu vile elegante și colțuri de natură impresionante. Aici au fost construite, încă din trecut, casele de vacanță ale aristocraților, iar decorul este pe măsură. Poți găsi locuri de cazare luxoase în stațiunile Bellagio, Lecco, Colico, Menaggio sau Lierna și ai ocazia să te întâlnești cu niște vedete de la Hollywood. Wink

como

Lacul Bled, Slovenia

Acest mic lac glaciar poate fi găsit în Alpii Julieni, în nord-vestul Sloveniei. Cea mai populară atracție de la Lacul Bled este o insulă circulară, cu vegetație bogată, pe care a fost înălțată o biserică semeață, din secolul al XVII-lea. Aceasta are cu un turn baroc, care se poate observa din depărtare. Lacul este înconjurat de munți și păduri dese, fiind perfect pentru iubitorii de natură.

bled

Lacul Garda, Italia

Lacul Garda este în topul celor mai romantice destinații de vacanță din lume. Nu poți da greș cu acest lac fermecat, pe care ai ocazia să-l admiri dacă te cazezi într-una dintre vilele elegante care se găsesc la malul său. Stațiunile de la Lacul Garda sunt ușor diferite între ele, de la orășele vechi, cu castele medievale, la stațiuni pitorești, colorate, cu facilități moderne. Noi îți recomandăm Sirmione, Desenzano, Riva, Peschiera sau Limone. 

Lacul Geneva, Elveția și Franța

Lacul Geneva este unul dintre cele mai mari și mai frumoase lacuri din Europa și se întinde atât pe teritoriul Elveției, cât și pe cel al Franței. Aflat la baza Alpilor, lacul este cunoscut pentru apele sale albastre și atracțiile turistice de poveste de la malurile sale: castele, vile și orășele pitorești. Poți vizita medievalul oraș Yvoire, Geneva, Lausanne, Montreux sau Château de Chillon, acestea fiind câteva dintre destinațiile magice din zonă.

Hallstattersee, Austria

Un sit protejat UNESCO, acest lac impresionant oferă o atmosferă relaxantă, într-un peisaj înconjurat de munți. Lacul Hallstattersee a fost, acum 4.000 de ani, un spațiu de dezvoltare al celților. Acum este un loc perfect pentru fotografii, cu case ce se reflectă în apele limpezi, panorame minunate și munți de poveste. Stațiunea Hallstatt este vizitată de numeroși turiști anual și este considerată una dintre cele mai frumoase destinații ale lumii, imaginile sale făcând înconjurul planetei.

Lacul Annecy, Franța

O destinație minunată, preferată de mulți călători ai Europei, Lacul Annecy are tot ceea ce ți-ai putea dori de la o vacanță într-un loc pitoresc: peisaje care te lasă uimit, aer curat, apă cristalină și multe orașe pe care le poți explora. Te invităm să vizitezi orașele medievale - printre care cel mai fermecător este Annecy - castelele, porturile, bisericile și rezervațiile naturale din zonă, care promit să te lase înmărmurit.


Sognefjord, Norvegia

Norvegia este țara cu o multitudine de fiorduri și lacuri reci, printre care enumerăm Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland și Rogaland. Cel mai frumos însă, este Sognefjord, al treilea cel mai lung fiord din lume. Această regiune este faimoasă pentru peisajele sale naturale excepționale și panorame dramatice, fiind parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Citește și: Case pe lac de poveste care te îndeamnă la visare

Pe tine care stațiuni de la malul lacurilor din Europa te-au impresionat cel mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers