Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care nu ai auzit

Cele mai frumoase insule secrete din Croația, de care nu ai auzit
 
 

Dacă îți dorești o vacanță liniștită, care să te poarte departe de gălăgia cotidiană, s-ar putea să fie destul de greu să găsești o destinație exotică pe gustul tău. De aceea îți propunem câteva dintre cele mai frumoase insule secrete din Croația, niște locuri spectaculoase, de care probabil nu ai auzit până acum. 

Losinj

Losinj este una dintre comorile ascunse ale Croației! Deși insula oferă peisaje de neuitat și o mulțime de plaje excelente, această destinație exotică este de multe ori trecută cu vederea de turiști. Ei bine, dacă vrei să descoperi una dintre cele mai frumoase insule secrete, atunci fă-ți vacanța în Losinj.

Insula Losinj este perfectă pentru cei care vor o vacanță de wellness și spa. Majoritatea hotelurilor din zonă oferă astfel de servicii și tratamente.

Desigur, insula nu ar mai avea același farmec fără numeroasele plaje superbe pe care le găzduiește. Plieski, Krivica, Artatore, Meli sau Susak sunt doar o parte dintre ele.

Pentru cei care vor aibă la îndemână cât mai multe obiective turistice, orașul Mali Losinj este numai bun. Aici vă așteaptă: Muzeul lui Apoxyomenos, Grădinile Aromatice din Losinj, Aquapark-ul Cikat și multe altele.

Iată și câteva variante de cazare pentru această destinație exotică: 

Insule Croația

Fotografie preluata de pe www.completelycroatia.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pag

Printre cele mai frumoase insule secrete din Croația și numără și Pag. Deși este o destinație predominant dedicată amatorilor de clubbing, Pag înseamnă mult mai mult decât petreceri.

Pe lângă plaje și zonele cu peisaje care te vor fermeca, această insulă din Croația găzduiește și orașul Pag. Aici se face Pasko Kolo, o brânză tradițională locului pe care trebuie să o încerci. De asemenea, poți vizita și Muzeul Dantelei, Zona Istorică din Pag, Biserica Sfântului Gheorghe și nu numai.

După cum spuneam, Insula Pag este destinația perfectă pentru cei care-și doresc o vacanță plină de petreceri. Astfel, în luna iunie se organizează Fresh Island Festival, iar în august, Sonus Festival.

Iată și câteva propuneri de cazare pe insula Pag: 

Pag

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Rab

Insula Rab a avut un moment de faimă în 1936, atunci când a fost vizitată de Regele Eduard al VIII-lea. De atunci însă a fost nevoie de decenii până când oaza croată să revină în atenția turiștilor. Rab este de departe una dintre cele mai frumoase insule din Croația.

Dacă vrei să te bucuri de unele dintre cele mai frumoase plaje din Croația, atunci Rad este locul perfect. Lopar, Pudarica, Ciganka sau Rajka (Paradise) sunt câteva dintre variantele oferite de țărmul insulei.

Iată și câteva variante de cazare pentru această destinație exotică: 

Rab

Fotografie preluata de pe Apartmanitea. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insulele Kornati   

Kornati este locul perfect pentru o evadare din cotidian, în mijlocul naturii. Kornati are insule care sunt în totalitate populate de animale și insecte, astfel, aici o să poți să vezi peste 69 de specii de fluturi, dar și reptile și rozătoare. Cei care sunt curioși de o astfel de aventură pot vizita Parcul Național Kornati.

Pe această insulă din Croația, turiștii au ce face și... sub apă. Un adevărat caleidoscop de culori, în jurul Insulelor Kornati se găsesc 60 de specii de corali, broaște țestoase și peste 200 de tipuri de pești.

Iată și câteva propuneri de cazare aproape de Insulele Kornati: 

Kornati

Fotografie preluata de pe bareboatsailingholidays.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dugi Otok

Te-ai săturat de trafic, poluare și gălăgie? Atunci Dugi Otok este o destinație de care o să te bucuri din plin. Nu trebuie să mergi mai departe de Plaja Sakarun ca să-ți dai seama că Dugi Otok este una dintre cele mai frumoase insule secrete din Croația. Apa cristalină, de un albastru cum rar vezi, dar și nisipul plajei, te vor face să nu mai vrei să te întorci acasă.

O vacanță în Dugi Otok este completată și de o vizită la Parcul Natural Talacica sau în satele pescărești Sali sau Bozava.

Iată câteva propuneri de cazare pentru această destinație:

Dugi Otok

Fotografie preluata de pe apartmani-jeric.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vis

După cum o spune și numele această insulă din Croația chiar te facă să crezi că ești într-un vis. Aici găsești unele dintre cele mai frumoase plaje, precum: Stoncica, Stiniva sau Srebena, dar și peisaje minunate și sate pitorești.

Dacă ajungeți în Vis trebuie neapărat să degustați vinurile locale, dar și fructele de mare pregătite cu foarte multă atenție de către localnici.

Iată câteva propuneri de cazare pentru această destinație de vis: 

Villa Kate 4* - apartament cu 1 dormitor - 367 de lei pe noapte

Hotel San Giorgio 4* - cameră dublă - 614 lei pe noapte 

Vis

Fotografie preluata de pe www.sugamantours.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mljet

Mljet este locul perfect pentru cei care vor să se lase purtați de legende și să se bucure de natură. Una dintre cele mai frumoase insule din Croația, le propune turiștilor o mulțime de atracții dintre care să aleagă. Cea mai populară este Peștera lui Odiseu, care vine însoțită de o poveste. Se spune că Odiseu a locuit aici șapte ani, fiind fermecat de nimfa Calypso.

Această insulă găzduiește și Parcul Național Mljet, unde se găsesc două lacuri cu apă sărată și unde marea și pădurea creează un peisaj extraordinar.

Iată câteva propuneri de cazare pe insula Mljet: 

Hotel Odisej 3* - cameră dublă - 403 lei pe noapte 

Villa Radulj 3* - apartament cu două dormitoare - 367 de lei pe noapte

Mljet

Fotografie preluata de pe www.thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu în care dintre aceste insule din Croația ai vrea să-ți faci concediul de vară?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers