Cele mai frumoase insule din arhipelagul grecesc

Cele mai frumoase insule din arhipelagul grecesc
 
 
 

Teritoriul grecesc cuprinde 6000 de insule si ostroave imprastiate prin Marea Egee si Marea Ionica, un adevarat fenomen de pe continentul European. Din aceste insule doar 227 sunt locuite.

Tara zeilor, Grecia, ramane un reper important pentru turismul european. Arhipelagul grecesc ocupa 7500 kilometri din totalul coastei grecesti, oferind un piesaj foarte diversificat: plaje intinse pe multi kilometri, golfuri si golfulete, intinderi aurii de dune de nisip, plaje cu pietricele, pesteri de coasta cu stanci abrupte, plaje cu nisip negru tipic solului vulcanic.

Insulele Dodecanese

Insula Kastri, Grecia

Insula Kastri, Grecia

Insulele Dodecanese sunt cele mai indepartate insule de Grecia continentala. Foarte bogate in istorie pe insulele Dodecanese veti descoeri locuri marcate de arhitectura bizantina si medievala. Cea mai mare insula din arhipelag este Rhodos, incarcata cu multa istorie. Printre locurile deosebite pe care le puteti vizita pe insula Rhodos va recomandam sa vizitati neaparat pietrele funerare ale cavalerilor cruciadelor.

In apropiere de insula Rhodos veti gasi insula Kalymnos, care atrage in general alpinisti si iubitori ai muzicii rock si hard rock. Alta insula este Patmos, care de secole este un loc de pelerinaj. In insula Symi descoperi o serie de sate traditionale absolut incantatoare, inconjurate de plaje de pietre netede si nisip negru.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Cicladele

Insula Santorini, Grecia

Insula Santorini, Grecia

Insulele Ciclade sunt un grup de insule situate in partea central si de sud a Marii Egee. Cuprind 38 de insule, dintre care doar 24 sunt populate.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Insulele care apartin arhipelagului Ciclade par desprinse din paradis datorita frumusetii naturii si a culorii de un albastru turcoaz a marii. La numai 90 de minute de capitala greciei Atena este insula Andros.

Insula Santorini este cea mai populara dintre insulele Ciclade, aici putand sa admirati unele din cele mai frumoase asfintituri. Este un loc adorat de cei pasionati de fotografie si suntem siguri ca ati admirat multe poze superbe din Insula Santorini.

Insulele Ioniene

Insula Corfu, Grecia

Insula Corfu, Grecia

Amplasate in apropierea coastei de vest a Greciei, insulele ioniene sunt in majoritate cu stanci abrupte, plantatii de maslini si plaje cu nisipuri albe matasoase.

Cephalonia este o insula cu nisipuri albe, care a scapat de distrugerile provocate de turismul in masa, desi numarul de vizitatori a crescut constant. Este locul in care s-a filmat pelicula "Captain Corelli's Mandolin".

Nord-Estul Marii Egee

La fel ca Arhipelagul Dodecanese, insulele din Marea Egee sunt geografic mai aproape de Turcia, decat de Grecia. Insulele par neatinse si sunt caracterizate prin munti, paduri de brad si pin care formeaza peisaje superbe.

Alte insule ar fi Lusher, care este o insula pietroasa si Samos, Lesbos si Thassos, care sunt vestite pentru atmosfera linistita perfecta pentru o vacanta cu familia.

Creta si Ebubeea

Insula Creta, Grecia

Insula Creta, Grecia

In timp ce Creta si Ebubeea sunt insule suprapopulate, insula Evia este presarata cu sate frumoase si statiuni atractive de coasta, in imediata apropiere a Greciei continentale, avand chiar si o punte de legatura, din fier.

Insula Evia este o colectie de spa-uri naturale, in care exista o activitate de top. Insula Creta este un loc de vacanta popular vizitata de turisti din intreaga lume. Este poate cea mai plina de viata si distractie statiune din Grecia.

Agro Saronic

Aproape de Atena si portul Pireu, insulele Agro Saronic  atrag foarte multi turisti datorita plajelor superbe, restaurantele, cladirile neoclasice si imprejurimile de stepa.

Insulele Sporades

O mare parte a arhipelagului Sporades este nelocuita, cu toate ca este format din 24 de insule, pe coasta de est a Greciei. Sunt insule linistite, cu dealuri acoperite de vita de vie si pomi fructiferi, populate in general de localnici care se ocupa in majoritatea timpului cu pescuitul.

Pentru cei care cauta viata de noapte si distractie va recomandam insula Skiathos, locul in care a fost filmata pelicula "Mamma Mia".

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.