Cele mai frumoase insule din arhipelagul grecesc

Cele mai frumoase insule din arhipelagul grecesc
 
 

Teritoriul grecesc cuprinde 6000 de insule si ostroave imprastiate prin Marea Egee si Marea Ionica, un adevarat fenomen de pe continentul European. Din aceste insule doar 227 sunt locuite.

Tara zeilor, Grecia, ramane un reper important pentru turismul european. Arhipelagul grecesc ocupa 7500 kilometri din totalul coastei grecesti, oferind un piesaj foarte diversificat: plaje intinse pe multi kilometri, golfuri si golfulete, intinderi aurii de dune de nisip, plaje cu pietricele, pesteri de coasta cu stanci abrupte, plaje cu nisip negru tipic solului vulcanic.

Insulele Dodecanese

Insula Kastri, Grecia

Insula Kastri, Grecia

Insulele Dodecanese sunt cele mai indepartate insule de Grecia continentala. Foarte bogate in istorie pe insulele Dodecanese veti descoeri locuri marcate de arhitectura bizantina si medievala. Cea mai mare insula din arhipelag este Rhodos, incarcata cu multa istorie. Printre locurile deosebite pe care le puteti vizita pe insula Rhodos va recomandam sa vizitati neaparat pietrele funerare ale cavalerilor cruciadelor.

In apropiere de insula Rhodos veti gasi insula Kalymnos, care atrage in general alpinisti si iubitori ai muzicii rock si hard rock. Alta insula este Patmos, care de secole este un loc de pelerinaj. In insula Symi descoperi o serie de sate traditionale absolut incantatoare, inconjurate de plaje de pietre netede si nisip negru.

Cicladele

Insula Santorini, Grecia

Insula Santorini, Grecia

Insulele Ciclade sunt un grup de insule situate in partea central si de sud a Marii Egee. Cuprind 38 de insule, dintre care doar 24 sunt populate.

Insulele care apartin arhipelagului Ciclade par desprinse din paradis datorita frumusetii naturii si a culorii de un albastru turcoaz a marii. La numai 90 de minute de capitala greciei Atena este insula Andros.

Insula Santorini este cea mai populara dintre insulele Ciclade, aici putand sa admirati unele din cele mai frumoase asfintituri. Este un loc adorat de cei pasionati de fotografie si suntem siguri ca ati admirat multe poze superbe din Insula Santorini.

Insulele Ioniene

Insula Corfu, Grecia

Insula Corfu, Grecia

Amplasate in apropierea coastei de vest a Greciei, insulele ioniene sunt in majoritate cu stanci abrupte, plantatii de maslini si plaje cu nisipuri albe matasoase.

Cephalonia este o insula cu nisipuri albe, care a scapat de distrugerile provocate de turismul in masa, desi numarul de vizitatori a crescut constant. Este locul in care s-a filmat pelicula "Captain Corelli's Mandolin".

Nord-Estul Marii Egee

La fel ca Arhipelagul Dodecanese, insulele din Marea Egee sunt geografic mai aproape de Turcia, decat de Grecia. Insulele par neatinse si sunt caracterizate prin munti, paduri de brad si pin care formeaza peisaje superbe.

Alte insule ar fi Lusher, care este o insula pietroasa si Samos, Lesbos si Thassos, care sunt vestite pentru atmosfera linistita perfecta pentru o vacanta cu familia.

Creta si Ebubeea

Insula Creta, Grecia

Insula Creta, Grecia

In timp ce Creta si Ebubeea sunt insule suprapopulate, insula Evia este presarata cu sate frumoase si statiuni atractive de coasta, in imediata apropiere a Greciei continentale, avand chiar si o punte de legatura, din fier.

Insula Evia este o colectie de spa-uri naturale, in care exista o activitate de top. Insula Creta este un loc de vacanta popular vizitata de turisti din intreaga lume. Este poate cea mai plina de viata si distractie statiune din Grecia.

Agro Saronic

Aproape de Atena si portul Pireu, insulele Agro Saronic  atrag foarte multi turisti datorita plajelor superbe, restaurantele, cladirile neoclasice si imprejurimile de stepa.

Insulele Sporades

O mare parte a arhipelagului Sporades este nelocuita, cu toate ca este format din 24 de insule, pe coasta de est a Greciei. Sunt insule linistite, cu dealuri acoperite de vita de vie si pomi fructiferi, populate in general de localnici care se ocupa in majoritatea timpului cu pescuitul.

Pentru cei care cauta viata de noapte si distractie va recomandam insula Skiathos, locul in care a fost filmata pelicula "Mamma Mia".


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers