Cele mai frumoase clădiri din Europa construite în stilul Art Nouveau – GALERIE FOTO

Cele mai frumoase clădiri din Europa construite în stilul Art Nouveau – GALERIE FOTO
 
 

Frumuseţea unui oraş se reflectă în clădirile sale. Edificiile sunt un obiectiv turistic în sine şi nu puţine sunt oraşele din Europa care sunt luate cu asalt de turişti doar pentru frumuseţea peisajului urban. De-a lungul secolelor, arhitecţii s-au întrecut în opere şi proiecte care mai de care mai frumoase. Moştenirea lor mai poate fi admirată şi acum. Clădirile monument sunt embleme ale oraşelor în care au fost construite şi le aduc un plus de farmec.

Pentru că ne plac clădirile monument istoric, am strâns într-o colecţie mai multe fotografii cu edificii emblematice din Europa. Am ales de această dată stilul arhitectural Art Nouveau, un stil de tranziţie foarte popular la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Specifice stilului Art Nouveau sunt liniile armonioase, formele naturale şi elementele decorative cu motive florare. Iată mai jos o colecţie de fotografii cu cele mai reprezentantive clădiri Art Nouveau din Europa.

Ţie care dintre aceste clădiri construite în stilul Art Nouveau îţi place mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers