Cele mai fascinante clădiri pe care le găsești în București

Cele mai fascinante clădiri pe care le găsești în București
 
 

Fără îndoială, Bucureștiul este un oraș al arhitecturii pentru că la fiecare colț poți observa clădiri care scot în evidență contrastul dintre Bucureștiul istoric și capitala modernă a României. Acest oraș este numit pe bună dreptate "Micul Paris" datorită moștenirii sale istorice de excepție, iar clădirile sale sunt câteva dintre comorile lăsate de istorie. Dacă deja clădirile moderniste sunt la tot pasul, am enumerat mai jos câteva bijuterii arhitecturale mai vechi, pentru care să scoți aparatul foto când te plimbi prin București.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este clădirea supremă a Bucureștiului și este faimoasă în întreaga lume. Acesta este inclusă în cartea recordurilor drept cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, cea mai scumpă clădire administrativă și cea mai grea clădire din lume. Construcția cu 1000 de încăperi a durat 14 ani și au lucrat 700 arhitecți și aproximativ 20.000 muncitori.

Palatul CEC

Palatul CEC, cunoscut înainte sub denumirea de Palatul Casei de Depuneri, Consemnatiuni și Economie, este una dintre cele mai fotografiate construcții ale orașului. Aceasta a fost construită în secolul al XVI-lea și apoi refăcută după 1900. A fost ridicată inițial ca biserică, iar apoi sediul CEC, în stil eclectic, cu elemente franțuzești. Cea mai mare atracție este cupola de sticlă și metal.

Clădirea hotelului Novotel

Una dintre clădirile vechi care au fost parțial restaurate este construcția faimosului hotel Novotel. În trecut, această clădire obișnuia să fie casa Teatrului Național din București. Acum, clădirea încă și-a păstrat prestația și veghează mândră asupra Căii Victoriei. Chiar și cu o fațadă retro, hotelul Novotel este extrem de modern pe interior, cu cea mai nouă tehnologie din domeniul hotelier, un design inovator și multe facilități de excepție, pe care îți recomandăm să le descoperi.

Palatul Cantacuzino

Palatul Cantacuzino se află pe Calea Victoriei din București și adăpostește Muzeul Național "George Enescu". Construcția a fost ridicată în stilul baroc francez al epocii Ludovic al XVI-lea. În trecut, aici își desfășura activitatea Consiliului de Miniștri, iar acum sunt expuse, în cadrul muzeului, obiectele prețioase ale marelui compozitor George Enescu. 

Pasajul Macca-Villacrosse

Macca-Villacrosse nu este o clădire în sine, ci un pasaj acoperit dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani și este considerat un monument istoric al Bucureștiului. Pasajul sub formă de potcoavă a fost construit de Felix Xenopol în 1891 și avea rolul de a lega cele mai aglomerate străzi ale capitalei, acum fiind un loc de relaxare, cu cafenele și magazine. Sticla gălbuie cu care a fost acoperit pasajul a fost adăugată pentru a aduce un iz intim străzii.

Dacă te-am convins să faci o excursie în București, nu uita să participi și la concursul nostru realizat în parteneriat cu AccorHotels pentru șansa de a câștiga cazare pentru două persoane la orice hotel Accor din România, inclusiv la hotelul Novotel, precum și un voucher de cină tot pentru două persoane. Află cum te poți înscrie la concurs aici.

Care este clădirea ta preferată din orizontul Bucureștiului?

AccorHotels România

Realizat in colaborare cu: AccorHotels România

AccorHotels are peste 5.000 de hoteluri în 95 de țări. În Romania, AccorHotels are șapte hoteluri, în București, Sibiu și Constanța. Petrece un sejur de neuitat la hotelurile Ibis, Pullman, Mercure sau Novotel!

Rezervă-ți vacanța pe AccorHotels România >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers