Cele mai cunoscute râuri şi fluvii din lume (partea 2) - GALERIE FOTO

Cele mai cunoscute râuri şi fluvii din lume (partea 2) - GALERIE FOTO
 
 

În prima parte a acestei galerii foto, am mărturisit că mi-aş dori să mă aflu lângă Râul Colorado din Statele Unite ale Americii, pentru că am descoperit o poză pur şi simplu breathtaking ca peisaj şi ca locaţie. 

De data aceasta am propus o galerie cu detalii ale celor mai cunoscute râuri şi fluvii din lume, dar şi cu câteva râuri care poate nu-ţi sunt chiar atât de familiare, dar te asigur că sunt excepţional de frumoase toate. Râul Galben, China, din imaginea de mai jos este una dintre acele minuni colorate ale lumii pe care ar trebui să le vezi o dată în viaţă... cel puţin!

Raul Galben din China

Sursa

Top 10 râuri şi fluvii pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă:

10. Cano Cristales, Columbia - Algele din bancul râului sunt cele care îi dau acestuia tot felul de culori deosebite, pe care trebuie să le vezi şi să le fotografiezi. 

9. Zambezi, Zambia şi Mozambic - De-a lungul celor 2,700km parcurşi de acest râu, prin 6 ţări africane, ai o mulţime de peisaje spectaculoase şi cascade perfecte pentru drumeţii. 

8. Dunărea, Europa centrală - De la izvoarele din Pădurea Neagră şi până la Deltă, Dunărea este un fluviu spectaculos, care te va surprinde cu noi frumuseţi la fiecare pas. 

7. Hudson, New York - Pentru un spectacol sublim, trebuie să vizitezi râul de ziua Americii, pe 4 iulie, când focul de artificii de deasupra cursului de apă este momentul cheie al evenimentelor. 

6. Mississippi, Statele Unite ale Americii - Unul dintre cele mai impresionante fluvii ale lumii porneşte de la Lacul Itasca din Minnesota şi călătoreşte până la Golful Mexicului. 

5. Volga, Rusia - Cel mai lung fluviu al Europei traversează 20 de oraşe extrem de importante ale Rusiei, inclusiv capitala Moscova, şi este cursul de apă ideal pentru un circuit. 

4. Gange, India - Fluviul Gange străbate una dintre cele mai interesante culturi ale Asiei, cea din India. Din munţii Himalaya şi până în Delta din Golful Bengal, Gangele este o călătorie extraordinară într-o lume exotică. 

3. Yangtze, China - Cel de-al treilea cel mai lung fluviu al lumii, Yangtze izvorăşte dintr-un gheţar tibetan şi trece prin cheile cu acelaşi nume, unele dintre cele mai spectaculoase chei ale lumii. 

2. Nil, Egipt - Nilul este drumul de apă pe care trebuie să-l străbaţi pentru a vedea cele mai frumoase simboluri ale culturii egiptene - piramidele şi siturile descoperite în diversele văi ale fluviului. 

1. Amazon, America de Sud - Fluviul cu cel mai mare debit din lume, fluviul care străbate una dintre cele mai bogate zone naturale ale lumii, ce adăposteşte peste 3,000 de specii de peşti etc. - sunt multe aspecte care fac Amazonul unic în lume şi demn de primul loc în acest top.

Poate nu voi apuca să le văd pe toate, însă mi-ar plăcea să le vizitez măcar pe primele 5. Tu pe ce fluviu ai vrea să faci o plimbare cu barca?

     

Sperăm că nu ai ratat prima parte din galeria foto a celor mai cunoscute râuri şi fluvii din lume!

Cele mai frumoase ape curgătoare din lume


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers