Cele mai colorate scări din România

Cele mai colorate scări din România
 
 
 

Există multe locuri frumoase în România... unele dintre ele au norocul de a primi însă şi un boost de frumuseţe din partea oamenilor cu iniţiativă, din partea celor care văd potenţialul unui loc şi îl transformă într-o nouă oportunitate de promovare a ţării noastre.

Am ales astăzi să explorăm astfel de locuri şi să-ţi le arătăm şi ţie... poate ai ajuns deja la ele (dacă da, ne poţi trimite poze pe Facebook) sau poate urmează să le descoperi într-o viitoare vacanţă.

Strada Xenofon din Bucureşti

Singura stradă formată din trepte din capitală, Strada Xenofon, este din vara anului trecut şi cea mai colorată. Atunci a primit o nouă înfăţişare cu ajutorul Initiative, agenţia de media a grupului Lowe România, şi al artistei plastice Eva Radu. Au fost ales culori puternice, care inspiră optimism şi veselie, şi câteva dintre simbolurile arhitecturale ale capitalei sub titlul Bucureştiul tău la scară.

Strada Xenofon din Bucureşti

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Sursa foto

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Scările colorate din Târgu Mureş

Digital Transilvania a pus în mişcare, tot anul trecut, un proiect de colorare a treptelor din Târgu Mureş. Acesta s-a realizat cu ajutorul artiştilor tineri de la Liceul de Artă din oraş, iar rezultatele au fost impresionante: Scările Furnica, Scările Rakoczi şi Piatra de Moară.

Scările Rakoczi a fost primele care au primit colorarea. Vechi de mai bine de 110 ani, scările amplasate între Parcul Cetăţii Medievale şi strada Revoluţiei au fost îmbrăcate în motive ale portului tradiţional transilvănean.

Scările Rakoczi

Sursa foto

Scările Furnica datează de la începutul anilor ’70 şi leagă cartierul Budai de Dâmbul Pietros. Modelul cu pixeli coloraţi în galben, portocaliu, roşu şi albastru aduce modernitatea în zona plină de verdeaţă.

Scările Furnica

Sursa foto

Scările Piatra de Moară au prins cu totul altfel viaţă între strada Gheorghe Doja şi Dâmbul Pietros. Acestea redau figurile unor personalităţi celebre din cultura română şi maghiară: Constantin Brâncuşi, Octavian Goga, Liviu Rebreanu, Petofi Sandor, Ady Endre, George Enescu, Nicolae Grigorescu şi Teleki Samuel.

Scările Piatra de Moară

Sursa foto

Care dintre cele de mai sus sunt cele mai frumoase scări din România?

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.