Cele mai colorate scări din România

Cele mai colorate scări din România
 
 

Există multe locuri frumoase în România... unele dintre ele au norocul de a primi însă şi un boost de frumuseţe din partea oamenilor cu iniţiativă, din partea celor care văd potenţialul unui loc şi îl transformă într-o nouă oportunitate de promovare a ţării noastre.

Am ales astăzi să explorăm astfel de locuri şi să-ţi le arătăm şi ţie... poate ai ajuns deja la ele (dacă da, ne poţi trimite poze pe Facebook) sau poate urmează să le descoperi într-o viitoare vacanţă.

Strada Xenofon din Bucureşti

Singura stradă formată din trepte din capitală, Strada Xenofon, este din vara anului trecut şi cea mai colorată. Atunci a primit o nouă înfăţişare cu ajutorul Initiative, agenţia de media a grupului Lowe România, şi al artistei plastice Eva Radu. Au fost ales culori puternice, care inspiră optimism şi veselie, şi câteva dintre simbolurile arhitecturale ale capitalei sub titlul Bucureştiul tău la scară.

Strada Xenofon din Bucureşti

Sursa foto

Scările colorate din Târgu Mureş

Digital Transilvania a pus în mişcare, tot anul trecut, un proiect de colorare a treptelor din Târgu Mureş. Acesta s-a realizat cu ajutorul artiştilor tineri de la Liceul de Artă din oraş, iar rezultatele au fost impresionante: Scările Furnica, Scările Rakoczi şi Piatra de Moară.

Scările Rakoczi a fost primele care au primit colorarea. Vechi de mai bine de 110 ani, scările amplasate între Parcul Cetăţii Medievale şi strada Revoluţiei au fost îmbrăcate în motive ale portului tradiţional transilvănean.

Scările Rakoczi

Sursa foto

Scările Furnica datează de la începutul anilor ’70 şi leagă cartierul Budai de Dâmbul Pietros. Modelul cu pixeli coloraţi în galben, portocaliu, roşu şi albastru aduce modernitatea în zona plină de verdeaţă.

Scările Furnica

Sursa foto

Scările Piatra de Moară au prins cu totul altfel viaţă între strada Gheorghe Doja şi Dâmbul Pietros. Acestea redau figurile unor personalităţi celebre din cultura română şi maghiară: Constantin Brâncuşi, Octavian Goga, Liviu Rebreanu, Petofi Sandor, Ady Endre, George Enescu, Nicolae Grigorescu şi Teleki Samuel.

Scările Piatra de Moară

Sursa foto

Care dintre cele de mai sus sunt cele mai frumoase scări din România?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers