Cele mai ciudate străzi din lume - galerie foto

Cele mai ciudate străzi din lume - galerie foto
 
 
 

După cum v-am obişnuit în ultima perioadă, vă prezentăm săptămânal câteva articole în stilul: "pentru cei curioşi". Dacă eşti o persoană interesate de tot ce e nou, dar şi de ce e vechi, de cele mai interesante, frumoase, ciudate etc. locuri din lume sau clădiri, aşezări, lacuri etc. această nouă rubrică sau categorie îţi va plăcea foarte tare.

De data aceasta vă voi povesti câteva cuvinte despre cele mai ciudate străzi din lume, iar concluziile le veţi trage voi.

Cea mai scurtă stradă din lume: Ebezener Place - Scoţia

Strada Ebezener Place are 2.06 metri lungime şi o singură adresă: hotelul Hotelul Mackays. Aceasta a fost declarată oficial stradă, în anul 1887.

Cea mai îngustă stradă din lume: Spreuerhofstraße - Germania

Strada Spreuerhofstraße se află în oraşul Reuntlingen din Germania. În cel mai îngust punct, măsoară 31 de centimetri, iar în cel mai larg 50 de centimetri.

Cea mai complicată reţea de autostrăzi: Los Angeles - SUA

E o reţea de autostră zi pe patru nivele, cu foarte multe poduri şi restricţii pentru anumite categorii de autoturisme. Nodul de intersecţie a fost inaugurat în 1993.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Strada cu cele mai multe curbe: San Francisco - SUA

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Pe aici automobilele nu pot circula decât de sus în jos şi cu o viteză de maxim 8 km/h, pentru că strada are un grad de înclinaţie de 27%.

Cea mai abruptă stradă din lume: Baldwin - Noua Zeelandă

Strada Baldwin are o înclinaţie de 35%, adică la fiecare 2.86 de metri mai urci un metru. Aceasta se află într-o zonă rezidenţială a unui orăşel din Noua Zeelandă.

Cea mai largă stradă din lume: Buenos Aires - Argentina

Are 91 de metri lăţime, 12 benzi pentru autoturisme, iar pietonii au nevoie de câteva minute bune pentru a o traversa de pe o parte pe cealaltă.

Cea mai lungă stradă: Ontario - Canada

Măsoară nu mai puţin de 1.896 kilometri, lucru pentru care a şi intrat în Cartea Recordurilor.

Cel mai mare sens giratoriu: putrajaya - Malaezia

Cel mai mare sens giratoriu din lume are o circumferinţă de 3.4 kilometri şi se găseşte în oraşul Kuala Lumpur din Malaezia.

Cel mai complicat sens giratoriu: Swindon - Marea Britanie

Cel mai complicat sens giratoriu din lume are şi o explicaţie complicată. Este alcătuit din cinci sensuri giratorii mai mici, dispuse în cerc.

Sursă: theworldgeography.com

     

Îţi mai recomandăm şi: 10 dintre cele mai interesante obiective turistice din Sinaia, Top 10 cele mai frumoase aşezări din Europa şi TOP 10 cele mai bizare clădiri din lume

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.