Cele mai bune perioade pentru a vizita principalele destinații turistice din lume - partea întâi

Cele mai bune perioade pentru a vizita principalele destinații turistice din lume - partea întâi
 
 

Ai în plan să pleci într-o călătorie de vis, însă nu știi când să mergi în vacanță? Nicio problemă! Noi îți arătăm când și unde să pleci. Pentru ca totul să fie mai ușor pentru tine îți spunem care este cea mai ieftină perioadă pentru călătorii. De asemenea, îți împărtășim și care sunt perioadele în care să pleci în vacanță în principalele destinații turistice din lume, astfel încât să le descoperi toată splendoarea.

New York

New York este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Nici nu este de mirare având în vedere numeroasele obiective turistice fascinante pe care le poți găsi în The Big Apple. Fiind o destinație atât de căutată, aici ajung anual milioane de turiști, orașul fiind mereu destul de aglomerat. Noi îți spunem când să mergi în vacanță la New York.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la New York

Dacă vrei să pui un ban de-o parte și să cheltui cât mai puțin atunci când vizitezi acest oraș excelent din SUA, cea mai bună perioadă pentru călătorii este iarna. În ianuarie și februarie prețurile hotelurilor scad semnificativ. Totuși, iarna la New York este friguroasă, iar de multe ori cantitățile imense de zăpadă blochează orașul pentru zile întregi.

new york

Fotografie preluată de pe nycgo.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la New York

Toamna la New York este ceva cu totul special. Pe lângă faptul că orașul îmbracă haine ruginii, iar numeroasele parcuri oferă priveliști excepționale, temperaturile sunt moderate. În această perioadă se organizează o mulțime de evenimente, precum parada de Ziua Recunoștinței, așa că o să ai parte de o mulțime de atracții interesante. Ca un sfat, evită să mergi la New York vara. Temperaturile sunt foarte ridicate, iar numărul turiștilor este mare. Prețurile sunt și ele ridicate.

Detalii despre ofertele de cazare în New York găsești aici.

central park

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Barcelona

Cel mai vizitat oraș din Spania, Barcelona, are parte de un număr foarte mare de turiști pe toată perioadă anului. Ca să-ți faci o idee, anual, aici ajung aici peste 30 de milioane de călători. Dacă te întrebi când ar fi cel mai bine să ajungi în acest oraș iată ce trebuie să ai în vedere:

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii în Barcelona

Iarna și primăvara sunt perfecte pentru călătoria la Barcelona, dacă ai la dispoziție un buget ceva mai mic. Prețurile hotelurilor scad, iar, ca un bonus, și numărul de turiști este mai redus. Totuși, această perioadă este destul de ploioasă, iar acest lucru nu este tocmai plăcut, mai ales că cele mai populare atracții turistice din Barcelona se găsesc în aer liber.

barcelona

Fotografie preluată de pe barcelonaconnect.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Barcelona

Între lunile aprilie și iunie Barcelona devine o destinație minunată. În această perioadă temperaturile sunt calde, dar blânde, iar în oraș au loc o mulțime de festivaluri și evenimente ce pun accent pe tradiția locală. Prețurile sunt ceva mai ridicate, însă fiind vorba despre o destinație atât de căutată, cu siguranță ai să găsești locuri de cazare pentru toate bugetele. Ca un bonus, din luna mai temperaturile sunt destul de ridicate ca să te poți bucura de o baie în mare și de câteva ore de relaxare pe plajă.

Detalii despre ofertele de cazare în Barcelona găsești aici.

barcelona

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Roma

Capitala Italiei este un oraș pe care trebuie să-l vizitezi cel puțin o dată în viață. Fiind vorba despre o destinație turistică extrem de populară numărul de turiști este destul de mare tot anul. Iată când să mergi în vacanță în acest loc de vis.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la Roma

În perioada octombrie – aprilie, Roma se transformă într-o destinație de vacanță cu prețuri accesibile. Costurile de cazare scad, iar numărul de turiști este ceva mai mic. Chiar dacă o să trebuiască haine mai groase, iarna la Roma este relativ blândă, iar temperaturile scad rar sub 0 grade.

roma

Fotografie preluată de pe dariusaryadigs.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Roma

Dacă vrei să te bucuri de Roma în toată splendoarea ei și să vezi orașul mai vibrant și mai plin de viață, atunci ar trebui să-ți planifici vacanța în perioada mai – septembrie. O să ai parte de seri cu temperaturi excelente, numai bune pentru plimbări și cine delicioase la restaurantele cu terase. Mai mult decât atât, o să te poți bucura de miile de feluri de gelato, care te așteaptă la Roma. Prețurile sunt ceva mai mari, dar întreaga experiență o să fie de neuitat.

Detalii despre ofertele de cazare în Roma găsești aici.

Roma

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Praga

Dacă nu știi când să călătorești la Praga îți spunem că acest oraș pare desprins din basme indiferent de sezon. Astfel, nu e de mirare că este o destinație turistică foarte căutată, mai ales că acest loc este plin de viață atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la Praga

O călătorie la costuri reduse în Praga trebuie planificată pentru toamnă sau pentru primăvară. Asta înseamnă temperaturi destul de scăzute și precipitații, însă orașul rămâne la fel de spectaculos chiar și atunci. Pe perioada verii costurile cresc simțitor, iar numărul de turiști este cât se poate de ridicat.

praga

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Praga

Praga în perioada Crăciunului este ceva cu adevărat spectaculos. Orașul este adesea îmbrăcat în zăpadă, iar târgurile de sărbători și decorațiunile de sezon o să te cucerească pentru totdeauna. Este adevărat că temperaturile sunt scăzute (chiar foarte scăzute), însă dacă ești un fan al orașelor cu vreme bună și căldură, Praga nu este o variantă bună pentru tine, indiferent de sezon. Încă un motiv în plus pentru care merită să vii aici în perioada noiembrie – decembrie este prețul rezonabil la cazare.

Detalii despre ofertele de cazare în Praga găsești aici.

praga

Fotografie preluată de pe holidaytracker.nu. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Paris

Paris este orașul iubirii, al luminilor și al atracțiilor turistice care pur și simplu nu se mai termină. Indiferent de perioada în care vrei să faci o călătorie aici, capitala Franței este una dintre preferatele turiștilor din toată lumea, deci trebuie să te aștepți la destul de multă înghesuială.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii în Paris

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Parisul, dacă vrei o călătorie cu un buget ceva mai restrâns este iarna. Numărul turiștilor nu este la fel de mare, astfel prețurile sunt ceva mai reduse. Chiar dacă orașul nu este atât de căutat iarna, numeroasele atracții turistice de aici te vor aștepta cu brațele deschise și cu cozi de așteptare ceva mai restrânse ca de obicei.

Paris

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Paris

În intervalul iunie – octombrie Parisul devine un oraș căruia cu greu îi poți rezista. Perioada de vară aduce după sine vreme excelentă, numai bună pentru plimbări lungi ca să descoperi frumusețea fără margini a capitalei Franței. Desigur, vara, orașul este împânzit de turiști, deci pentru majoritatea obiectivelor de vizitat o să trebuiască să stai la coadă, uneori chiar și ore. Prețurile cresc și ele. Toamna, Parisul capătă un aer romantic. Orașul își schimbă culorile, iar temperaturile ceva mai scăzute o să te îndemne să stai în minunatele cafenele sau să guști vinurile franțuzești excelente. Toamna prețurile scad puțin, dar orașul este în continuare asaltat de turiști.

Detalii despre ofertele de cazare în Paris găsești aici.

Paris

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Corfu

Ca să fim sinceri, în afară de lunile ploioase de iarnă, nu există o perioadă proastă în Corfu. Minunata insulă din Grecia este extrem de populară tocmai pentru că oferă priveliști și atracții de vis aproape tot anul. Iată când să mergi în vacanță în Corfu:

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii în Corfu

Cum spuneam și mai sus, dacă alegi să mergi iarna în Corfu s-ar putea să te numeri printre singurii turiști de acolo, deci prețurile o să fie mici. Totuși, o astfel de călătorie nu prea îți are rostul, având în vedere că nu o să te poți bucura deloc de farmecul insulei. Astfel, îți propunem să încerci perioada martie – aprilie, când prețurile sunt rezonabile. Temperaturile sunt deja mult mai plăcute, iar această perioadă este perfectă pentru hiking și plimbări. Cu puțin noroc o să poți să faci și baie în mare.

Corfu

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii în Corfu

Pentru că vara temperaturile sunt foarte ridicate, iar numărul turiștilor de aici este extrem de mare, cea mai frumoasă perioadă în Corfu este toamna. În intervalul septembrie – noiembrie o să ai parte de peisaje excelente, temperaturi minunate și plaje aproape goale care te îmbie să te relaxezi la soare. De asemenea, costurile la care se va ridica călătoria ta o să fie rezonabile.

Detalii despre ofertele de cazare în Corfu găsești aici.

Corfu

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce părere ai despre aceste perioade când să mergi în vacanță? Care dintre aceste destinații este mai potrivită pentru tine?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers