Cele mai bune perioade pentru a vizita principalele destinații turistice din lume - partea a doua

Cele mai bune perioade pentru a vizita principalele destinații turistice din lume - partea a doua
 
 

Ai în plan să pleci într-o călătorie de vis, însă nu știi când să mergi în vacanță? Nicio problemă! Noi îți arătăm când și unde să pleci. Pentru ca totul să fie mai ușor pentru tine îți spunem care este cea mai ieftină perioadă pentru călătorii. De asemenea, îți împărtășim și care sunt perioadele în care să pleci în vacanță în principalele destinații turistice din lume, astfel încât să le descoperi toată splendoarea.

Londra

Londra se numără printre cele mai vizitate orașe din lume (37.3 milioane de turiști în 2016), așa că indiferent de perioada pe care o alegi trebuie să te pregătești pentru băi de mulțime, mai ales dacă ai în plan să vizitezi principalele obiective turistice.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la Londra

Totuși, cea mai ieftină perioadă pentru a vizita Londra este în lunile ianuarie – februarie și spre finalul toamnei. Deși vremea este destul de capricioasă prețurile sunt ceva mai scăzute. De asemenea, chiar dacă ai crede că iarna turiștii stau departe de capitala Angliei, lucrurile nu sunt deloc așa. Londra este o destinație extrem de populară pentru luna decembrie, turiștii din toată lumea alegând să-și petreacă aici Crăciunul și Anul Nou.

Citeșe și: Londra de sărbători: 12 lucruri pe care le poți face iarna în capitala engleză

Londra

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Londra

Londra este un oraș minunat, iar primăvara este perioada excelentă pentru a-l vizita. O să te poți bucura de parcuri imense cu pomi înfloriți, iar temperaturile ceva mai ridicate o să te îmbie să iei orașul la picior. Prețurile sunt ceva mai ridicate la cazare, însă cu siguranță o să găsești ceva potrivit cu bugetul tău. De asemenea, vara, în plin sezon turistic, costurile o să fie simțitor mai mari.

Detalii despre locurile de cazare din Londra găsești aici.

Londra

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Amsterdam

Îți plac orașele unde nu te plictisești niciodată? Atunci Amsterdam este o destinație perfectă pentru tine. De ce spunem că o să ai mereu ceva de făcut? Pentru că aici au loc în jur de 300 de festivaluri pe an, deci putem zice că e mereu sărbătoare.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la Amsterdam

Cu toate acestea, dacă vrei o călătorie care să nu-ți lase o gaură prea mare în buget, o vacanța la Amsterdam în timpul iernii este recomandată. Prețurile sunt mai mici, însă dezavantajul este că vremea e cât se poate de instabilă.

Amsterdam

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Amsterdam

Când să mergi în vacanță în acest loc excelent? Intervalul aprilie – mai și septembrie – noiembrie este perfect. Atunci numărul turiștilor este mai scăzut, iar temperaturile sunt și ele ceva mai plăcute. De asemenea, o să ai ocazia să experimentezi Amsterdamul ca și localnicii, atmosfera fiind mult mai calmă și relaxată.

Detalii despre locurile de cazare din Amsterdam găsești aici.

Amsterdam

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Berlin

Când să mergi în vacanță la Berlin? Ca să fim sinceri orice perioadă o să-ți ofere un concediu de vis, pentru că acest oraș este perfect pentru toate tipurile de turiști. Există atracții pentru familii, pentru iubitorii de petreceri, pentru cei care se dau în vând după istorie, cât și pentru cei care vor să descopere obiective turistice mai puțin obișnuite.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la Berlin

Pentru o vacanță cu buget mai redus îți recomandăm să vizitezi Berlin iarna. Prețurile sunt reduse, însă ia-ți hainele groase pentru că frigul o să-și spună cuvântul. Luna decembrie este destul de populară în rândul turiștilor, așa că e mai bine să o eviți, mai ales în perioada sărbătorilor, asta dacă nu vrei să cheltuiești în plus.

Citeșe și: Berlin iarna - 14 cele mai frumoase locuri pe care să le explorezi

Berlin

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Berlin

În intervalul mai – septembrie, Berlin pare desprins din povești. Vremea este ideală pentru plimbări lungi și ore de relaxare în cafenele cochete sau pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice pe care le oferă acest oraș excelent. Caută-ți cazare din timp, pentru că există hoteluri, hosteluri și apartamente pentru toate bugetele.

Detalii despre locurile de cazare din Berlin găsești aici.

Berlin

Fotografie preluată de peelements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lisabona

Lisabona este una dintre capitalele Europei de care se îndrăgostesc până și cei mai greu de mulțumit turiști. De ce? Pentru că acest oraș are un aer aparte, care combină perfect aspectul modern, cu bogata istorie a locului. Trebuie să ajungi aici cel puțin odată.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii în Lisabona

O vacanță cu buget redus la Lisabona trebuie programată pentru lunile de iarnă. Prețurile sunt reduse, iar numărul de turiști este sesizabil mai mic. De asemenea, temperaturile sunt plăcute, iarna aici fiind blândă. Chiar dacă nu te poți bucura prea tare de plajele minunate, o să poți să faci plimbări prin oraș și să te bucuri de obiectivele turistice fără să stai ore în șir la coadă.

Lisabona

Fotografie preluată de pe temblor.net. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii în Lisabona

Cele mai frumoase perioade în care să vizitezi Lisabona sunt din martie în mai și în lunile septembrie și octombrie. Orașul arată minunat, iar numărul vizitatorilor este încă rezonabil. Vremea este călduroasă și cu puțin noroc o să te poți relaxa pe plajă, la soare. Totuși, dacă îți dorești o vacanță pe plajă trebuie să vii la Lisabona vara. Pregătește-te însă pentru temperaturi ridicate și mulțimi mari de turiști.

Detalii despre locurile de cazare din Lisabona găsești aici.

Lisabona

Fotografie preluată de pe telegraph.co.uk. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Citește prima parte a acestui articol aici.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers