Cel mai mare pod din lume, a fost pus în circulaţie ieri, în China

Cel mai mare pod din lume, a fost pus în circulaţie ieri, în China
 
 

Jiaxing - Shaoxing Sea este cel mai mare pod din lume, susţinut de nişte cabluri. Are 10 kilometri lungime, şase benzi de circulaţie şi este destinat exclusiv vehiculelor care circulă cu viteză de minim 100 km/h, dar şi pietonilor şi motocicletelor. Podul traversează de pe un mal pe altul Golful Hangzhou, din Shaoxing – China.

Construcţia este susţinută de două turnuri legate între ele cu cabluri ce ajung la o înălţime de 227 de metri şi la o lăţime de 785 metri.

Înainte să construiască acest pod, China avea deja trei poduri în topul 10 al celor mai mari poduri din cabluri. Acum, Jiaxing-Shaoxing i-a luat locul Podului Russky din Vladivostok, Rusia, cel care deţinea recordul.

Podul Jiaxing - Shaoxing Sea a fost finalizat la sfârşitul lunii mai, însă a fost dat în folosinţă abia ieri.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers