Cei mai impresionanţi munţi din lume (partea 2) - galerie foto

Cei mai impresionanţi munţi din lume (partea 2) - galerie foto
 
 

Am cosiderat prima galerie insuficientă pentru explorarea celor mai desăvârşite piscuri muntoase ale lumii, aşa că am adunat încă o serie de imagini! Te invit să te bucuri şi de acestea şi să te gândeşti la o vacanţă plină de adrenalină, într-una dintre aceste frumoase zone!

Muntele a fost dintotdeauna o locaţie de bază pentru vacanţele mele - iarna pentru sporturi pe pârtii, iar vara pentru drumeţii! Nu ştiu când voi ajunge la aceste zone montane din imagini, dar trebuie să mărturiesc că, dacă ar fi să plec mâine undeva, aş alege Superstitions Mountains din Arizona:

Superstitions Mountains, Arizona

Sursa

Ce nu ştiai despre munţi:

  • Ziua internaţională a munţilor, declarată de Naţiunile Unite, se serbează în fiecare an în data de 11 decembrie.
  • În anul 1988, ministrul mediului din Germania a cerut turiştilor să nu mai cânte "yodel le he hoo" în Alpi, pentru că speriau vulturii şi caprele.
  • Datorită mişcării plăcilor tectonice, Muntele Everest creşte cu 4mm în fiecare an. 
  • Munţii sunt mai frecvenţi în oceane decât pe uscat.
  • Cel mai înalt munte din sistemul solar se află pe Marte şi se numeşte Olympus Mons. Acesta este de trei ori mai înalt decât Muntele Everest.
  • Testele geologilor au demonstrat că Munţii Himalaya se mişcă 20mm în fiecare an.
  • Cel mai înalt munte al planetei este Mauna Kea din Hawaii, un munte vulcanic cu o înălţime de 10,100 m, o parte din acesta aflându-se în apele oceanului. 

Tu unde ai alege să mergi în următoarea vacanţă montană? (dacă nu ştii încă, ia "inspiraţie" de mai jos!) Smile

     

Sperăm că nu ai ratat partea 1 a galeriei foto a celor mai impresionanţi munţi din lume!

Cei mai impresionanţi munţi din lume


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers