Cea mai frumoasă stradă din lume se află în inima oraşului Porto Alegre, din Brazilia

Cea mai frumoasă stradă din lume se află în inima oraşului Porto Alegre, din Brazilia
 
 
 

Strada Rua Goncalo de Carvalho se află în imima oraşului brazilian Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul. Pe ambele părţi ale drumului se află o mulţime de copaci Tipuana, de jos arătând ca un tunel natural, iar de sus ca o pădure ce creşte verde, deasă şi sănătoasă între construcţiile din beton. Copacii au fost plantaţi în anii 1930 şi s-au tranformat într-un "acoperiş" al străzii în ultimii 80 de ani.

Această strada a devenit cunoscută în toată lumea, în urma unei campanii de conservare a copacilor pe care au făcut-o localnicii, deoarece zona era ameninţată în favoatrea construirii unui mall. La mijlocul acestui an primarul oraşului Porto Alegre, Jose Fogaca a declarat zona drept un sit cultural care trebuie conservat.

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »

Copacii Tipuana sunt originari din America de Sud şi pot ajunge la o înălţime de 30 de metri. Rădăcinile lor pot dăuna străzilor şi caselor din apropiere, însă o îngrijire corespunzătoare elimină problemele. Copacii Tipuana au flori galbene superbe.

Surse: inhabitat.com şi amusingplanet.com

     

Îţi mai recomandăm şi următorul articol:  Copacul pictat de natură: Eucaliptul Curcubeu sau Eucalyptus Deglupta

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers