Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Maramureș

Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Maramureș
 
 

Județul Maramureș reprezintă una dintre cele mai importante destinații turistice ale României. Dacă te hotărăști să petreci câteva zile aici, cu siguranță nu o să fii dezamăgit. Te așteaptă o mulțime de obiective interesante, indiferent că preferi plimbări prin muzee sau drumețiile în natură. În județul Maramureș o să ai parte de o vacanță de neuitat!

Baia Mare

Dacă ai de gând să vizitezi județul Maramureș, trebuie neapărat să treci prin Baia Mare, reședința de județ. Orașul a conservat mult din trecutul său medieval, așa că trebuie neapărat să vizitezi Turnul Ștefan, Turnul Măcelarilor, Piața Libertății și zona centrală, toate aceste locuri fiind îmbibate de istorie. De asemenea, merită să faci o plimbare și prim Muzeul Satului, la Muzeul de Istorie și Arheologie sau la Muzeul de Etnografie.

Tot în Baia Mare trebuie să-și faci timp să descoperi Muzeul de Mineralogie (singurul de acest tip din România) și Planetariul. Cel din urmă este probabil cel mai apreciat obiectiv turistic din Baia Mare, așa că ar fi păcat să ratezi această atracție. Aici se pot vedea simulări are unor importante momente astrologice sau un cer poleit cu peste 7.000 de stele.

Citește și: 5 motive să vizitezi Baia Mare

Baia Mare, judetul Maramures

Fotografie preluată de pe baiamarecityapp.ro. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lacul Albastru de lângă Baia Sprie

Pentru că vorbim de un weekend prelungit în județul Maramureș, trebuie neapărat să profiți de frumusețea neegalată a naturii de aici. Vorbim despre Baia Sprie, unde o să descoperi un obiectiv turistic de poveste, Lacul Albastru.
De o frumusețe rară, apa acestuia își schimbă culoarea în funcție de temperatură, de lumina soarelui și chiar și de cei care se scaldă în el. Primăvara, nuanțele se schimbă între albastru deschis și albastru închis, în timp ce vara apa devine albastră. Toamna și iarna, culoarea se schimbă la albastru închis și ajungând la maro.

Citește și: Lacul Albastru, din Baia Sprie, singurul din lume care-și schimbă culoarea

lacul albastru, judetul maramures

Fotografie preluată de pe tripadvisor.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sighetu Marmației

Atunci când vizitezi județul Maramureș, Sighetu Marmației merită să se regăsească pe lista ta cu locuri de vizitat. Orașul are o mulțime de obiective turistice interesante de care te poți bucura. Cel mai cunoscut dintre ele este Muzeul Satului Maramureșean, acolo unde timpul pare că a stat în loc. Aici există aproximativ 150 de construcții, respectiv case tradiționale, o biserică, două mori și anexe. Printre cele mai vechi exponate se numără o casă care datează din 1611. Biserica din muzeu a fost construită în 1617.

De asemenea, în Sighetu Marmației mai poți să vizitezi Memorialul Durerii, Muzeul Maramureșului sau Muzeul Etnografic al Maramureșului.

Citește și: Vacanța în Maramureș: Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației

sighetu marmatiei

Cimitirul Vesel din Săpânța

Fără nicio îndoială, cel mai cunoscut obiectiv turistic din județul Maramureș este Cimitirul Vesel din Săpânța. Povestea neobișnuitului loc de veci a făcut înconjurul lumii. Astfel, trebuie neapărat să-l descoperi și tu. Cimitirul Vesel din Săpânța a fost creat în 1935 de artistul Stan Ioan Pătraș, care a realizat cruci deosebite timp de 50 de ani. În prezent, în cimitir există aproximativ 800 de cruci , fiecare dintre ele având câte un basorelief care prezintă o scenă reprezentativă din viața celui care s-a stins. De asemenea, fiecare mormânt are și câte un text amuzant.

Tot în Săpânța merită să-ți faci timp să vezi și Mănăstirea Săpânța-Peri. Frumosul lăcaș de cult se află în patrimoniul UNESCO.

Citește și: Vacanța în Maramureș: Cimitirul Vesel din Săpânța și Mănăstirea Săpânța-Peri

cimitirul vesel din sapanta, judetul maramures

Mănăstirea Bârsana

Un alt obiectiv important, care transformă județul Maramureș în una dintre cele mai căutate destinații turistice din România, este Mănăstirea Bârsana (cunoscută și sub numele Mănăstirea Sfinților 12 Apostoli). Cele mai multe documente arată că povestea ei începe în secolul al XVI-lea. Aici te poți plimba prin curtea mănăstirii și poți admira și interiorul bisericii. Nu în ultimul rând, Mănăstirea Bârsana are și un muzeu, construit în așa fel încât să păstreze aspectul locuințelor tradiționale din Maramureș. În muzeu poți să descoperi manuscrise vechi, icoane și obiecte de artă populară locală.

Citește și: Vacanța în Maramureș: Mănăstirea Bârsana

barsana, judetul maramures

Parcul Național Munții Maramureșului

Dacă te numeri printre cei care se simt cel mai bine în mijlocul naturii, Parcul Național Munții Maramureșului este locul ideal pentru tine. Aici te poți bucura de priveliști excepționale și poți face drumeții. Mai exact, ai la dispoziție peste 170 de km de trasee turistice marcate, pe care poți să le bați la picior sau să le parcurgi cu bicicleta. Mai există și patru trasee tematice.

Parcul National Muntii Maramurestului

Fotografie preluată de pe buildersmagazine.ro. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în județul Maramureș 

Iată câteva variante de cazare în județul Maramureș pe care ți le propunem:

  • Magus Hotel 3* (Baia Mare) – cameră dublă – 172 de lei pe noapte
  • Pension Ioana Lavita 2* (Vadul Izei) – cameră dublă – 92 de lei pe noapte
  • Plai cu Peri 4* (Săpânța) – cameră dublă – 175 de lei  pe noapte
  • Camves Inn 4* (Sighetu Marmației) – cameră dublă – 182 de lei pe noapte

Atracții turistice din județul Maramureș

Tu ce alte obiective minunate din județul Maramureș ne recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers