Ce să vizitezi într-o zi în Roma

Ce să vizitezi într-o zi în Roma
 
 

La începutul anului am aterizat cu doar un bagaj și mult chef de vacanță în capitala Italiei. Am vizitat o mulțime de locuri minunate, așa că acum îți spun și ție ce să vizitezi într-o zi la Roma

Chiar dacă Roma are sute de obiective turistice pe care merită să le vizitezi, vei rămâne surprins cât de mult poți vedea într-o singură zi, asta dacă te organizezi așa cum trebuie. Practic, în câteva ore am reușit să vizităm principalele atracții din centrul Romei. Ca să ajungem aici am luat metroul până la stația Spagna și am traversat centrul până la Colosseum.

Piazza di Spagna

Ne-am așezat câteva minute pe vestitele trepte spaniole din Piazza di Spagna pe care le-am văzut în multe filme. Chiar dacă eram înconjurați de foarte mulți alți turiști am putut să admirăm în voie peisajul minunat. Mai mult decât atât, am avut parte și de un spectacol. O fanfară locală a oferit un concert foarte reușit.  

vacanta la roma

Fontana di Trevi

Ne-am plimbat apoi pe străduțele micuțe și pline de turiști până la Fontana di Trevi, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma. Arată ca la televizor Laughing și sincer mi-a plăcut mult. Bineînțeles că am aruncat cu bănuți și ne-am udat vârfurile degetelor în fântână. Deși este o poveste destul de comună, dacă nu știai, se spune că fântâna poate să îndeplinească dorințe, dacă arunci o monedă în apă. 

ce sa vizitezi in roma

Piazza di Venezia

Am continuat plimbarea și am ajuns in vreo 10 minute la Piazza di Venezia unde poți admira monumentul imens dedicat lui Vittorio Emanuele II. Sincer arată ca un tort alb mare. Tongue Out

atractii turistice roma

Piazza di Campidoglio

În partea dreaptă pe lângă monument (cum stai cu fața) o să descoperi niște trepte care urcă la o mică piațetă numită Piazza di Campidoglio. Noi am făcut acolo un popas și am hrănit porumbeii.

Columna lui Traian si Forumul Roman

Ne-am întors în fața monumentului alb ca neaua și ne-am continuat plimbarea pe lângă Columna lui Traian și Forumul Roman.

Columna lui Traian este foarte frumos realizată și sincer dacă ai răbdarea să stai un pic și să te uiți la ea vei descoperi că este ceva cu totul deosebit. Chiar merită să privești cu atenție acest monument istoric având în vedere că este atât de strâns legat de istoria noastră. După cum se știe, columna a fost realizată din ordinul împăratului Traian pentru a celebra cucerirea Daciei de către romani. Astfel, acesta este unul dintre obiectivele turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi. 

atractii turistice roma

Forumul Roman este un ansamblu de ruine care parcă te transportă în trecut. Pentru secole la rând acest spațiu a reprezentat viața de zi cu zi a Romei, locul unde existau cele mai importante clădiri din oraș, dar și un punct de întâlnire pentru cei care trăiau aici. Astfel, când vizitezi Forumul Roman, este greu să nu-ți imaginezi forfota care era aici, spectacolele care se dădeau sau reprezentațiile cu gladiatori. 

vacanta la roma

Arcul lui Constantin și Colosseumul

Chiar dacă se află în apropiere am decis ocolim, pentru început, Colosseumul și să admirăm Arcul lui Constantin. Construcția impunătoare datează din 315 și a fost ridicat pentru a marca victoria lui Constantin, împotriva lui Maxentius, cel care a stat pe tronul Romei până în anul 312. Apoi, Constantin a devenit împărat.  

În ceea ce privește Colosseumul trebuie neapărat să faci o vizită aici. Construcția este cu adevărat unică, iar mărimea ei o să te impresioneze cu siguranță. Dacă vrei să-l vizitezi și pe interior, un bilet costă 12 euro de persoană. 

ce sa vizitezi in roma

Dacă ești mai sprinten poți să adaugi la traseul acesta și Panteonul și Piazza Navona care sunt la maxim 15-20 de minute distanta față de Colosseum. Noi am făcut acest traseu în 8 ore, în condițiile în care ne-am plimbat și am făcut pauze lungi și dese pentru ca junioara mea, Irina, să poată să se bucure în voie de toate lucrurile ce i se înfățișau. Smile

Dacă te-ai hotărât să faci o vacanță la Roma citește și cele 6 sfaturi pe care ți le ofer pentru o vacanță ieftină la Roma și despre Roma gratis: 10 lucruri pe care le poți face fără să cheltui bani

De asemenea, uite ce surprize minunate te așteaptă la Gradina Zoologică din Roma

Ce să vezi într-o zi la Roma

Unde să te cazezi la Roma

Deși Roma nu este cel mai ieftin oraș european, aici o să găsești o mulțime de variante de cazare pe gustul tău. 

Tu ai vizitat Roma? Povestește-ne ce ți-a plăcut cel mai mult. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers