Ce sa vizitezi intr-o zi in Roma

Ce sa vizitezi intr-o zi in Roma
 
 

In luna martie am aterizat cu doar un bagaj si mult chef de vacanta in Roma. Am stat patru zile in care am vizitat Roma, Vaticanul si bineinteles gradina Zoologica din Roma.

In prima zi in Roma am vizitat principalele obiective turistice printre maratonistii care alergau foarte bine dispusi la maratonul Romei. Vreau sa va povestesc traseul de o zi prin care am vizitat majoritatea obiectivelor turistice din centrul Romei. Noi am coborat la statia de metrou Spagna si am traversat centrul Romei pana la Colosseum.

Piazza di Spagna

Roma

Ne-am asezat cateva minute pe vestitele trepte spaniole din Piazza di Spagna pe care le vazuseram in multe filme. E o senzatie ciudata sa stai pe trepti cu foarte multa lume in jur care doar sta. Noi am prins si un spectacol de fanfara foarte reusit.

Fontana di Trevi

Roma

Ne-am plimbat apoi pe stradutele micute si pline de turisti pana la Fontana di Trevi. Arata ca la televizor Laughing si sincer mi-a placut mult. Bineinteles ca am aruncat cu banuti si ne-am udat varfurile degetelor in fantana.

Piazza di Venezia

Roma

Am continuat plimbarea pe langa traseul maratonistilor si am ajuns in vreo 10 minute la Piazza di Venezia unde poti admira monumentul imens dedicat lui Viitori Emanuelle II. Sincer arata ca un tort alb mare Tongue Out

Piazza di Campidoglio

Roma

In partea dreapta pe langa monument (cum stai cu fata) vei descoperi niste trepte care urca la o mica piateta numita Piazza di Campidoglio. Noi am facut acolo un popas si am hranit porumbeii.

Columna lui Traian si Forumul Roman

Ne-am intors inapoi in fata monumentului alb ca neaua si ne-am continuat plimbarea pe langa coloana lui Traian si Forumul Roman.

Roma

Columna lui Traian este foarte frumos realizata si sincer daca ai rabdarea sa stai un pic si sa te uiti la ea vei descoperi ca este ceva deosebit.

Roma, forumul roman

Forumul Roman este un ansmablu de ruine.

Colloseumul

Noi am ocolit Colosseumul si am admirat si Arcul lui Constantin.

Roma

Colosseumul merita vizitat deoarece este impresionant si unic. Intrarea costa doar 12 Eur de persoana dar daca ai ajuns pana in Roma, este un lucru obligatoriu.

Daca esti mai sprinten poti sa adaugi la traseul acesta si Panteonul si Piazza Navona care sunt la maxim 15-20 de minute distanta fata de Colosseum. Noi am facut acest traseu in 8 ore, in conditiile in care ne-am plimbat si am facut pauze lungi si dese pentru ca junioara mea Irina sa poata sa se bucure in voie de toate lucrurile ce i se infatisau. Smile

Daca te-ai hotarat sa faci o vacanta la Roma citeste si cele 6 sfaturi pe care ti le ofer pentru o vacanta ieftina la Roma si despre Gradina Zoologica din Roma. Daca ai intrebari lasa-mi un comentariu si iti raspund bucuros.

Pana la povestea urmatoare va transmit doar ganduri de bine!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers