Ce putem vizita pe Coasta Dalmaţiei, Croaţia - galerie foto

Ce putem vizita pe Coasta Dalmaţiei, Croaţia - galerie foto
 
 

Coasta Dalmaţiei este descrisă de majoritatea celor care au vizitat-o ca fiind "o lume diferită". Este o regiune a Croaţiei, de pe coasta Mării Adriatice, ce găzduieşte marile oraşe Zadar, Split şi Dubrovnik, dar şi insulele Brac, Hvar, Vis şi alte câteva.

Coasta Dalmaţiei are un aspect dramatic: ziduri muntoase cenuşii care adăpostesc măslini, palmieri şi vegetaţie stearpă, în spatele cărora zac împietrite orăşele medievale, cu case impunătoare, înalte, cu multe nivele, lipite între ele şi despărţite de cele de vizavi de un drum îngust de numai câţiva metri. Cei care ajung o dată pe Coasta Dalmaţiei cu siguranţă se vor mai întoarce.

Preţurile sunt mult mai accesibile decât în alte părţi ale Croaţiei, serviciile sunt la nivel occidental, plajele sunt declarate de ani la rând ca fiind cele mai frumoase din Europa, te poţi caza într-una din clădirile funcţionale chiar şi după şapte secole de existenţă, poţi vizita numeroase cetăţi şi fortăreţe străvechi, totul într-un decor rupt parcă, direct din Evul Mediu, mâncarea este senzaţională, fructele de mare şi peştele sunt specialitatea zonei, iar influenţele veneţiene nu lipsesc.

ŞTIAŢI CĂ:

  • Plaja Brela, din localitatea cu acelaşi nume este pe locul 6 în topul celor mai spectaculoase plaje din lume şi pe locul 1 într-un top similar european.
  • Insula Hvar este cel mai bun loc de snokerling din Europa. Apa este de culoare albastru-turcoaz, perfect transparentă, iar fundul mării oferă o vegetaţie bogată, excelentă de explorat.
  • Diocletian este un împărat Croat care s-a retras după 21 de ani de împărăţie într-un loc în care să stea liniştit. A fost atât de iubit încât oamenii şi-au construit locuinţe în jurul casei lui, iar acel lor poartă astăzi numele de Split
  • Cravata este originară din Croaţia anului 1635 - moda a fost preluată de francezi, de acolo şi expresia "a la croate" a devenit cravata.

Poze de pe Costa Dalmaţiei, Croaţia


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers