Ce nu ştiai despre Sakura şi o galerie foto de primăvară

Ce nu ştiai despre Sakura şi o galerie foto de primăvară
 
 

Să o luăm cu începutul. Laughing Sakura este numele florii de cireş japonez, însă numele s-a transmis mai departe şi fenomenului de înflorire şi nu numai, însă toate legate de acest eveniment important al primăverii în Japonia. Momentul marchează nu numai venirea primăverii, ci şi reînceperea activităţilor şcolare şi muncitoreşti după sărbători.

În funcţie de vreme, evident, înflorirea cireşilor rozalii începe la finalul lunii martie, se întinde pe toată durata lunii aprilie şi se încheie în primele zile ale lunii mai. Aşa că ce moment mai potrivit să admirăm frumuseţea Sakura dacă nu acest început de lună? Cool

Tradiţie şi cultură cu parfum de cireş

Înflorirea cireşilor japonezi este legată de tradiţia japoneză hanami, adică picnicul sub florile de cireş. Din acest motiv, Sakura este un simbol recurent în arta antică japoneză. Este şi un fenomen asociat direct cu Japonia, iar numeroşi turişiti ajung în ţara asiatică în fiecare an pentru a-l admira, cu toate că are loc şi în China, India şi Coreea.

Sakura

Sursa

Sakura este un simbol al efemerităţii vieţii în cultura japoneză. Florile de cireş au o durată scurtă de viaţă, dar sunt incredibil de frumoase, colorate şi parfumate. Simbolic astfel, este datoria fiecăruia să se bucure de viaţa sa şi să trăiască prin cele mai frumoase momente ale sale.

Traseul Sakura în Japonia

Pentru că japonezii sunt foarte mândrii de simbolul lor colorat şi aşteaptă an de an o mulţime de turişti dornici de a se bucura de acest fenomen alături de ei, au realizat un Traseu Sakura în Japonia. Pe acest site vei descoperi în ce perioadă înfloresc cireşii şi unde de-a lungul întregii ţări.

Şi acum că te-am umplut de informaţii esenţiale, Laughing îţi mai dau încă un motiv să vrei să ajungi în Japonia luna asta:

Poze deosebite cu Sakura

Dacă tot ai ajuns până aici şi de abia aştepţi să pleci în vacanţă, "răsfoieşte" articolele noastre cu şi despre o vacanţă în JaponiaVezi lista completă a galeriilor foto!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers