Ce nu ştiai despre Sakura şi o galerie foto de primăvară

Ce nu ştiai despre Sakura şi o galerie foto de primăvară
 
 
 

Să o luăm cu începutul. Laughing Sakura este numele florii de cireş japonez, însă numele s-a transmis mai departe şi fenomenului de înflorire şi nu numai, însă toate legate de acest eveniment important al primăverii în Japonia. Momentul marchează nu numai venirea primăverii, ci şi reînceperea activităţilor şcolare şi muncitoreşti după sărbători.

În funcţie de vreme, evident, înflorirea cireşilor rozalii începe la finalul lunii martie, se întinde pe toată durata lunii aprilie şi se încheie în primele zile ale lunii mai. Aşa că ce moment mai potrivit să admirăm frumuseţea Sakura dacă nu acest început de lună? Cool

Tradiţie şi cultură cu parfum de cireş

Înflorirea cireşilor japonezi este legată de tradiţia japoneză hanami, adică picnicul sub florile de cireş. Din acest motiv, Sakura este un simbol recurent în arta antică japoneză. Este şi un fenomen asociat direct cu Japonia, iar numeroşi turişiti ajung în ţara asiatică în fiecare an pentru a-l admira, cu toate că are loc şi în China, India şi Coreea.

Sakura

Sursa

Sakura este un simbol al efemerităţii vieţii în cultura japoneză. Florile de cireş au o durată scurtă de viaţă, dar sunt incredibil de frumoase, colorate şi parfumate. Simbolic astfel, este datoria fiecăruia să se bucure de viaţa sa şi să trăiască prin cele mai frumoase momente ale sale.

Traseul Sakura în Japonia

Pentru că japonezii sunt foarte mândrii de simbolul lor colorat şi aşteaptă an de an o mulţime de turişti dornici de a se bucura de acest fenomen alături de ei, au realizat un Traseu Sakura în Japonia. Pe acest site vei descoperi în ce perioadă înfloresc cireşii şi unde de-a lungul întregii ţări.

Şi acum că te-am umplut de informaţii esenţiale, Laughing îţi mai dau încă un motiv să vrei să ajungi în Japonia luna asta:

Poze deosebite cu Sakura

Dacă tot ai ajuns până aici şi de abia aştepţi să pleci în vacanţă, "răsfoieşte" articolele noastre cu şi despre o vacanţă în JaponiaVezi lista completă a galeriilor foto!

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »
Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.