Ce nu ştiai despre Egipt - galerie foto

Ce nu ştiai despre Egipt - galerie foto
 
 

Egiptul se mândreşte cu una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, de aceea peste 40% din produsul intern burt este asigurat de turism.

Pe lângă scrierile, siturile arheologice şi construcţile care atestă acest lucru, Egiptul mai este ajutat şi de natură... este străbătut de cel mai lung fluviu din lume, găzduieşte o parte din deşertul Sahara, dar şi o parte din deşertul Libian, în care se găsesc numeroase oaze naturale, este mărginit de Marea Mediterană şi de cea Roşie, dar şi de pământurile sterpe ale Nubiei şi găzduieşte chiar şi o deltă.

Principalele obiective turistice din Egipt sunt Sfinxul, a cărui construcţie încă este un mister chiar şi pentru oamenii de ştiinţă, Marile Piramide, drumul şi locaţiile prin care a trecut Iisus Hristos, oraşul Alexandria, unul dintre cele mai frumoase din lume, numeroase moscheei şi temple, oraşul Cairo şi bineînţeles toate malurile râului Nil.

Cu toate acestea, o mare parte din turiştii care vizitează Egiptul sunt interesaţi de cultură, civilizaţie, tradiţii şi bineînţeles de istorie. Istoria Egiptului începe aproximativ din anii 3000 î.Hr., lucru care atrage o serie de obiceiuri interesante şi curiozităţi amuzante. De exemplu:

ŞTIAŢI CĂ:

  • Faraonul nu lasă niciodată să i se vadă părul. Purta întotdeauna o perucă numită nemeş.
  • Ca muştele să nu se aşeze pe el, Pepi II ţinea lângă el câţiva sclavi dezbrăcaţi a căror corpuri erau unse cu miere pentru a atrage muştele.
  • Copiii egipteni nu purtau deloc haine până la adolescenţă. Căldura din Egipt făcea ca hainele să nu fie necesare.
  • Egiptenii bogaţi purtau peruci, iar cei săraci purtau părul lung pe spate sau în cozi împletite. Până la 12 ani, băieţii egipteni aveau capul ras cu doar o şuviţă lungă de păr.
  • Egiptenii credeau că pământul este plat şi rotund (ca o plăcintă) şi Nilul trecea prin centrul lui.
  • Piramida din Djoser construită în 2600 î.Hr. este cea mai veche piramidă a lumii. Original, era împrejmuită de un zid de 1037 cm care avea 15 uşi. Doar una dintre uşi era deschisă.
  • Femeile din egiptul antic se bucurau de egalitate economică şi legală cu bărbaţii. Însă din punct de vedere social nu erau egale cu bărbaţii.

Poze deosebite din Egipt


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers