Cazinoul din Constanţa – frumuseţea în paragină a litoralului românesc

Cazinoul din Constanţa – frumuseţea în paragină a litoralului românesc
 
 

Perla litoralului pentru turiştii străini, locul în care România devenea Monte Carlo şi în care se adunau străini şi români influenţi deopotrivă pentru distracţie, jocuri de noroc şi cele mai elegante petreceri... toate astea duse peste mări şi ţări în opiniile celor care au avut ocazia să-şi petreacă timpul în Cazinoul din Constanţa când acesta era încă plin de viaţă.

Scurt istoric

Cazinoul din Constanţa a fost construit în perioada 1904-1910 de către arhitectul Petre Antonescu, la cererea Regelui Carol I. Palatul decorat în stil Art Nouveau şi Rococo a devenit rapid un simbol al litoralului românesc, o clădire similară fiind ridicată ulterior în Monte Carlo. Oamenii înstăriţi din întreaga lume alegeau România ca pe o alternativă a Rivierei franceze, cu un cazino pe măsură.

Cele două războaie mondiale au schimbat totul. În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, Cazinoul din Constanţa a fost folosit pe post de spital, iar apoi a devenit restaurant, pierzându-şi treptat farmecul şi strălucirea de altă dată. Clădirea a fost închisă oficial în anul 1990, când reparaţiile au devenit mult prea costisitoare pentru a mai fi făcute.

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanţa prin ochii lui Romain Veillon

Fotograful francez Romain Veillon este cel care ne duce dincolo de uşile închise de atât timp ale Cazinoului din Constanţa pentru a ne dezvăluie frumuseţea în ruină. Fotograful este pasionat de descoperirea clădirilor de acest fel, călătorind în timp prin fiecare loc abandonat pe care îl fotografiază.

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Mai multe imagini pe romainveillon.com


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers