Cazinoul din Constanţa – frumuseţea în paragină a litoralului românesc

Cazinoul din Constanţa – frumuseţea în paragină a litoralului românesc
 
 
 

Perla litoralului pentru turiştii străini, locul în care România devenea Monte Carlo şi în care se adunau străini şi români influenţi deopotrivă pentru distracţie, jocuri de noroc şi cele mai elegante petreceri... toate astea duse peste mări şi ţări în opiniile celor care au avut ocazia să-şi petreacă timpul în Cazinoul din Constanţa când acesta era încă plin de viaţă.

Scurt istoric

Cazinoul din Constanţa a fost construit în perioada 1904-1910 de către arhitectul Petre Antonescu, la cererea Regelui Carol I. Palatul decorat în stil Art Nouveau şi Rococo a devenit rapid un simbol al litoralului românesc, o clădire similară fiind ridicată ulterior în Monte Carlo. Oamenii înstăriţi din întreaga lume alegeau România ca pe o alternativă a Rivierei franceze, cu un cazino pe măsură.

Sejur exotic în Sardinia

Sejur exotic în Sardinia

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 560 Eur
vezi detalii »

Cele două războaie mondiale au schimbat totul. În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, Cazinoul din Constanţa a fost folosit pe post de spital, iar apoi a devenit restaurant, pierzându-şi treptat farmecul şi strălucirea de altă dată. Clădirea a fost închisă oficial în anul 1990, când reparaţiile au devenit mult prea costisitoare pentru a mai fi făcute.

Vacanță de vis în Santorini

Vacanță de vis în Santorini

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București și Timișoara
de la 445 Eur
vezi detalii »

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanţa prin ochii lui Romain Veillon

Fotograful francez Romain Veillon este cel care ne duce dincolo de uşile închise de atât timp ale Cazinoului din Constanţa pentru a ne dezvăluie frumuseţea în ruină. Fotograful este pasionat de descoperirea clădirilor de acest fel, călătorind în timp prin fiecare loc abandonat pe care îl fotografiază.

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Mai multe imagini pe romainveillon.com

Sejur de lux în Bodrum

Sejur de lux în Bodrum

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București
de la 560 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers