Câţiva tineri ardeleni pasionaţi de natură, istorie şi turism se chinuie să salveze Cascada Ciucaş

Câţiva tineri ardeleni pasionaţi de natură, istorie şi turism se chinuie să salveze Cascada Ciucaş
 
 
 

Hârtii, pungi, doze de bere, sticle de apă, pamperşi, coji de lubeniţă, cotoare de porumb sau resturi alimentare sunt doar câteva din lucrurile de care te poţi împiedica dacă doreşti să vizitezi Cascada Ciucaş.

Câţiva tineri ardeleni, sătui de acest peisaj dezolat au luat măsuri, iar de câteva săptămâni bat din uşă în uşă rugând autorităţile să facă ceva în această privinţă...

"De peste doi ani promovăm acest minunat loc, din feedback-urile noastre au ajuns acolo numeroşi turişti, însă nesimţirea si lipsa de educaţie a multora a făcut din acest loc rampă de gunoi şi resturi menajere: peturi, pungi, chiloţi, şlapi, doze de bere, pamperşi, coji de lubeniţă şi lista poate continua…"

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »

Concediu relaxant în Thassos

Concediu relaxant în Thassos

7 nopţi cazare
de la 155 Eur
vezi detalii »

Tinerii povestesc pe o reţea de socializare cum de fiecare dată când ajung în acel loc aproape de sufletul lor adună resturile din urma turiştilor necivilizaţi, iar a doua zi când se întorc, peisajul este acelaşi…

"Am făcut solicitare la Primăria Mihai Viteazu în 2012, ghiciţi? NIMIC! Am scris la Garda de Mediu, ghiciti? NIMIC! Am pus mâna şi am adunat cât am putut din ele, le am pus grămadă, iar a doua zi când ne-am întors parcă nu am fi adunat nimic… alte gunoaie clasate pe categorii tronau peste tot, aşa cum le puteţi vedea şi în fotografii".

Tinerii doresc să lanseze o campanie prin care să salveze acest loc şi să reuşească să explice autorităţilor importanţa unor amenzi usturătoare celor care distrug natura.

Cascada este situată în Defileul Hasdatelor, pe cursul inferior al Văii Hasdate, în imediata apropiere a comunei Mihai Viteazu. Cascada Ciucaş are o cădere de aroximativ 5 metri, care se termină într-un lac limpede asemenea unui jacuzii natural.

Vacanță de neuitat în Rimini

Vacanță de neuitat în Rimini

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.