Câţiva tineri ardeleni pasionaţi de natură, istorie şi turism se chinuie să salveze Cascada Ciucaş

Câţiva tineri ardeleni pasionaţi de natură, istorie şi turism se chinuie să salveze Cascada Ciucaş
 
 

Hârtii, pungi, doze de bere, sticle de apă, pamperşi, coji de lubeniţă, cotoare de porumb sau resturi alimentare sunt doar câteva din lucrurile de care te poţi împiedica dacă doreşti să vizitezi Cascada Ciucaş.

Câţiva tineri ardeleni, sătui de acest peisaj dezolat au luat măsuri, iar de câteva săptămâni bat din uşă în uşă rugând autorităţile să facă ceva în această privinţă...

"De peste doi ani promovăm acest minunat loc, din feedback-urile noastre au ajuns acolo numeroşi turişti, însă nesimţirea si lipsa de educaţie a multora a făcut din acest loc rampă de gunoi şi resturi menajere: peturi, pungi, chiloţi, şlapi, doze de bere, pamperşi, coji de lubeniţă şi lista poate continua…"

Tinerii povestesc pe o reţea de socializare cum de fiecare dată când ajung în acel loc aproape de sufletul lor adună resturile din urma turiştilor necivilizaţi, iar a doua zi când se întorc, peisajul este acelaşi…

"Am făcut solicitare la Primăria Mihai Viteazu în 2012, ghiciţi? NIMIC! Am scris la Garda de Mediu, ghiciti? NIMIC! Am pus mâna şi am adunat cât am putut din ele, le am pus grămadă, iar a doua zi când ne-am întors parcă nu am fi adunat nimic… alte gunoaie clasate pe categorii tronau peste tot, aşa cum le puteţi vedea şi în fotografii".

Tinerii doresc să lanseze o campanie prin care să salveze acest loc şi să reuşească să explice autorităţilor importanţa unor amenzi usturătoare celor care distrug natura.

Cascada este situată în Defileul Hasdatelor, pe cursul inferior al Văii Hasdate, în imediata apropiere a comunei Mihai Viteazu. Cascada Ciucaş are o cădere de aroximativ 5 metri, care se termină într-un lac limpede asemenea unui jacuzii natural.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers