Câteva sfaturi utile pentru cei care doresc să viziteze Londra

Câteva sfaturi utile pentru cei care doresc să viziteze Londra
 
 

Londra – oraşul cu cea mai mare populaţie metropolitană din UE, oraşul cu 43 de universităţi, oraşul în care se vorbesc 300 de limbi, singurul oraş care a găzduit trei olimpiade de vară, oraşul cu cel mai vechi sistem de metrou din lume; Londra – capitala Marii Britanii.

Trebuie să recunosc că este oraşul meu preferat; de fapt cred că m-aş muta mâine acolo dacă aş avea posibilitatea. Londra este tot ceea ce vrei sa fie: un oraş cu divertisment, economie, cultură, istorie, aglomeraţie, modă, servicii, mâncare, transport şi tot ce vreţi. Londra este oraşul care nu te lasă să te plictiseşti; este capitala pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viaţă.

Londra

Câteva repere despre Londra

Londra este un oraş ce datează din secolul al II lea e.n.; are o populaţie de 13 700 000 de locuitori în zona metropolitană, în timp ce zona urbană numără aproximativ 8 170 000 de locuitori. Capitala a fost distrusă în cea mai mare parte în incendiul din anul 1666; a fost reconstruită, dar distrusă din nou în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de avioanele armatei naziste. Astfel majoritatea clădirilor din Londra sunt destul de noi, datând din anii 1950.

Istoria Londrei se întinde pe două milenii şi este extrem de tumultoasă. În timpul epidemiei de ciumă de la mijlocul secoului al XIV lea, aproximativ o treime din populaţie moare; în secolul al XVIII - lea Londra era un oraş extrem de periculos, cu o rată a criminalităţii extrem de ridicată; astfel că aproximativ 200 de ofense criminale erau pedepsite cu moartea. Dar în timpul revoluţiei industriale Londra s-a schimbat complet: între anii 1831 – 1925 este oraşul cu cea mai mare populaţie de pe pământ; în aceeaşi ani se construieşte calea ferată şi metroul, astfel Londra începe să se dezvolte din ce in ce mai mult şi să devină ceea ce este astăzi, una dintre cele mai moderne şi mai frumoase capitale din lume.

Câteva sfaturi pentru cei care merg în Londra

Am avut norocul să petrec o săptămână în acest oraş, astfel că am ajuns să văd foarte multe obiective turistice din Londra. Cazarea nu am avut-o în Londra, ci într-un oraşel din apropiere la o prietenă, astfel că am economisit mulţi bani de cazare, pentru că hotelurile în Londra sunt destul de scumpe. Dacă aveţi posibilitatea să stati la cineva, chiar dacă e doar în apropiere de capitală, vă sfătuiesc să o faceţi. Banii pe care îi daţi pe tren până la Londra nu se compară deloc cu banii daţi pe cazare, în special că trenurile merg cam din jumătate în jumătate de ora timp de 24 de ore.

Daca ajungeţi în Londra e bine să mergeţi la un info centru turistic, nu doar să luaţi o hartă dar de acolo puteţi să primiţi diverse cupoane de reduceri şi să vedeţi principalele obiective turistice la jumătate de preţ. De asemenea, există cupoane şi pentru restaurante, magazine de cadouri, supermarketuri, de fapt există cam pentru orice, trebuie doar căutate. Un alt sfat ar fi să vă cumpăraţi un Day Travel Pass – cu el puteţi să mergeţi cu metroul şi autobuzul cât vreţi timp de o zi. Există pass-uri şi pentru tren care sunt la fel de folositoare, deoarece trenul este o bună opţiune de a ajunge dintr-o parte a oraşului în alta. Eu am avut un Day Pass şi pentru tren şi costa 14 lire pentru toată ziua, în care era inclus şi drumul spre şi de la Londra spre casă.

Londra

Înainte de a începe “scurta” mea povestire aş vrea să vă mai spun câte ceva despre metroul din Londra. Spre deosebire de alte ţări, acesta se numeşte “Undergound” sau “The Tube” şi este simbolizat printr-un “U” şi nu printr-un “M”. Este cea mai veche linie de metrou din lume, datează din 1863 iar partea interesantă este că metroul este construit pe sub Tamisa. Are o lungime de 402 kilometri cu 270 de staţii, cu acoperire Wi-Fi în fiecare staţie. Metroul din Londra te duce dintr-un capăt în celalat al oraşului în 40 de minute. Este mijlocul de transport preferat de 3.66 milioane de oameni pe zi. Aşa că dacă vreţi să ajungeţi undeva în Londra repede atunci alegeţi metroul; este o experienţă memorabilă.

De asemenea să nu uitaţi să faceţi cel puţin o plimbare cu un double – decker, mai ales dacă este unul vechi. Aceste autobuze leagă Londra în toate colţurile şi traversează nenumărate străduţe şi sunt un mod foarte bun de a vizita Londra dacă nu aveţi prea mult timp. Preţul călătoriilor diferă în funcţie de distanţă, dar dacă aveţi Day Pass atunci totul e gratuit.

Doresc să vă invit la o plimbare virtuală alături de mine prin Londra, îndemnându-vă să citiţi şi articolul despre obiectivele turistice vizitate în Londra şi cel despre Muzeele din Londra.

 

Citeşte şi despre cele mai importante obiective turistice din Londra.

Poze deosebite din Londra


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers