Câteva sfaturi pentru o vacanţă reuşită în Kuala Lumpur

Câteva sfaturi pentru o vacanţă reuşită în Kuala Lumpur
 
 
 

Chiar de la primul contact, Kuala Lumpur ţi se prezintă ca un oraş ultra-modern ce te uimeşte din primele minute cu zgârâie-norii uriaşi, metroul suspendat, traficul infernal, umiditatea excesivă şi zecile de mii de turişti de toate naţiile care iau cu asalt străzile la orice oră din zi şi din noapte.

Unde ne cazăm în Kuala Lumpur

Fiind un oraş turistic, capitala Malayesiei oferă spaţii de cazare numeroase, de la hosteluri şi guest-house (unde o noapte de cazare costă 10-15$/persoană), hoteluri de 2 stele (~30$/camera)  până la hoteluri luxoase, de 5 stele (unde o cameră poate să coste şi 200 $/noapte).

Preţurile la hotelurile de lux sunt mult mai scăzute în comparaţie cu hotelurile de acelaşi confort din Europa. La hotelurile de 2-3 stele şi la hosteluri, ziua de cazare începe la ora 12 dar, dacă vrei să te cazezi la 8 dimineaţa, trebuie să plăteşti tariful pentru o jumătate de zi în plus. Nu cred că se întâmplă la fel şi la hotelurile de 4-5 stele, dar, la cele de confort redus, aceasta este o practică des întâlnită. Cea mai ieftină zonă este China Town, iar cea mai scumpă este în apropierea Turnurilor Petronas.

Unde mâncăm în Kuala Lumpur

Ȋn Kuala Lumpur există toate brandurile internaţionale de fast-food-uri, cu preţuri mult mai mici decât în ţările lor de origine, dar şi cu reţete un pic diferite, adaptate culturii gastronomice asiatice. Un mic dejun într-un Mc. Donald’s costă în jur de 8$/ 2 persoane, dar meniul nu este foarte diversificat pentru că anumite tipuri de mâncare se servesc doar la micul dejun, altele la prânz şi altele la cină.

Cea mai bună mâncare se găseşte, însă, în micile restaurante tradiţionale asiatice, la terase şi tarabe, direct pe stradă. Cea mai mare ofertă gastronomică o găsim la subsolul mall-ului Pavillion, unde, sub ‘umbrela’ Food Republic se unesc câteva zeci de restaurante asiatice (chinezeşti, japoneze, vietnameze, tailandaze şi altele) cu preţuri foarte bune, mâncare diversificată şi pentru toate gusturile. O masă pentru două persoane, incluzând şi câte o băutură, costă în jur de 7-8$.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Băuturile alcoolice sunt foarte scumpe din cauza accizelor foarte ridicate, dar sucurile naturale de fructe se găsesc peste tot şi sunt, cu adevărat, proaspete şi ieftine.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Cum ne deplasăm în Kuala Lumpur

De la aeroport, cel mai rapid şi ieftin mod de transport pentru a ajunge în centru este trenul Klia Express. Călătoria durează ~30 de minute şi costă 10$ (35 ringhit). La plecare, acelaşi tren ne duce la aeroport. Anumite companii aeriene, oferă posibilitate unui check-in în avans, în staţia de tren, ceea ce permite o călătorie mult mai confortabilă, fără grija bagajului. Aceeaşi distanţă se poate străbate şi într-un taxi, preţul poate ajunge la ~ 90 ringhit (~25$), dar, în funcţie de momentul zilei, timpul alocat unei astfel de deplasări poate varia între o oră şi două.

Pentru a vizita oraşul cel mai indicat este metroul. Exită trei sisteme diferite de metrou care acoperă aproape întreaga suprafaţă a oraşului, dar pentru fiecare sistem în parte este necesar un anumit tip de bilet, cel mai ieftin fiind de ~ 1 ringhit ( ~30 cenţi). Doar unul dintre cele trei sisteme oferă posibilitatea de a cumpăra un card magnetic (care se poate încărca), pentru celelalte este nevoie de bilet la fiecare acces. Cumpărarea unui bilet poate crea probleme deoarece tonomatele nu acceptă decât monede (sau cărţi de credit), iar casele de bilete sunt aglomerate continuu (din cauza turiştilor).

Taxi-urile sunt relativ ieftine, dar majoritatea nu opresc la un simplu semn cu mână, în stradă. Le găsim, cu siguranţă, în parcările mall-urilor sau în parcările amenajate de langă diferite obiective turistice. Tariful este de 2 ringhit pornirea, la care se adaugă ~ 15 cenţi pentru fiecare km. Pentru distanţe mai lungi se poate negocia. Ȋn orele de vârf, o călătorie cu taxiul este cea mai nepotrivită alegere, pentru că traficul devine foarte aglomerat, creându-se adevărate blocaje din care singura soluţie de evadare este continuarea călătoriei pe jos.

Pentru a descoperi oraşul şi aromele lui, cel mai indicat este mersul la pas, la orice oră din zi şi din noapte.

Unde facem cumpărături în Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este un adevărat paradis pentru pasionaţii de shopping, în special în perioada sărbătorilor, când toate magazinele au reduceri de până la 70%. Şi, deoarece populaţia Malayesiei este compusă din etnici budhisti, musulmani, hinduşi şi creştini, înseamnă că există o mulţime de motive pentru a face reduceri (Crăciunul şi Anul Nou creştin, anul nou budhist, anul nou chinezesc).

Cele mai cunoscute malluri sunt Pavillion Mall (în zona Bukit Bintang) şi Suria KLCC Mall ( în interiorul Turnurilor Petronas).

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.