Catedrale spectaculoase din Europa, partea întâi - galerie foto

Catedrale spectaculoase din Europa, partea întâi - galerie foto
 
 

Clădiri frumoase, impunătoare şi unice, decorate atent până la cele mai mici detalii, înfrumuseţate cu picturi manuale şi detalii din cele mai scumpe materiale, strălucitoare şi fine... nu cred că e foarte greu să ghiciţi la ce mă refer: la catedrale bineînţeles.

Nu este o noutate faptul că cele mai uluitoare structuri arhitecturale din întreaga lume sunt catedralele, lucru care le-a şi transformat în unele dintre cele mai importante obiective turistice din oraşe.

Construite în stil baroc, gotic, medieval sau romantic, caracteristicele generale care atrag privirile turiştilor amatori sunt aceleaşi: înălţime, cât de impunătoare sunt, cât de multe detalii au, picturi, vitralii şi un pic de istorie.

Plecând de la această idee m-am gândit să fac un articol în care să prezint cele mai interesante catedrale din lume, din punctul meu de vedere. Aştept părerile voastre şi bineînţeles fotografiile voastre, dacă aţi vizitat catedrale care vi sau părut deosebite.

Până atunci, vă prezint şi cele mai interesante curiozităţi legate de catedrale din întreaga lume:

ŞTIAŢI CĂ:

  • Domul din Napoli a fost desemnat de cele mai multe ori ca fiind cea mai frumoasă catedrală din Europa.
  • Cea mai mare catedrală din Europa este Basilica St Peter, din Vatican.
  • Cea mai mare catedrală din Europa, din apropiera ţării noastre este Catedrala Sfântului Sava din Belgrad – Serbia.
  • Cea mai înaltă catedrală din România este găzduită de oraşul Timișoara.

Admiră și Catedrale spectaculoase din Europa, partea a douaCatedrale spectaculoase din Europa, partea a treia.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers