Cât costă un city break în Valencia

Cât costă un city break în Valencia
 
 

Valencia este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Spania, ce îmbină frumusețile Barcelonei cu șarmul micilor orășele de coastă. Aici ai parte de o sumedenie de atracții turistice, pentru toate gusturile, climă blândă tot timpul anului și o uriașă plajă pentru iubitorii de mare. Dacă visezi la un city break în Valencia, iată cât ar putea costa o asemenea vacanță.

Citește și: Sfaturi pentru un city-break reuşit în Valencia

Cum ajungi în Valencia

Cum Valencia se află la aproape 2.500 de kilometri de Vama Nădlac, un drum cu mașina nu este tocmai recomandat, dacă nu ai la dispoziție decât câteva zile de vacanță. În schimb, există o mulțime de zboruri directe spre Valencia din principalele aeroporturi din România.

Astfel, din București există zboruri directe cu Blue Air, de trei ori pe săptămână. Un bilet dus-întors costă în jur de 615 lei. Și WizzAir operează zboruri directe pe ruta București – Valencia, de două ori pe săptămână. Un astfel de bilet dus-întors este în jur de 500 de lei.

Valencia

Din Timișoara, tot WizzAir are câte un zbor pe săptămână, iar un bilet dus-întors te poate costa aproximativ 470 de lei. Din Cluj-Napoca, WizzAir are două zboruri pe săptămână, iar un bilet dus-întors este în jur de 590 de lei.

Tot spre Valencia mai sunt zboruri directe și din Craiova, cu Ryanair, de două ori pe săptămână. Pentru acest zbor, biletul costă în jur de 200 de lei dus-întors.

Plaja din Valencia

Cazare în Valencia

Valencia este al treilea oraș ca mărime din Spania, după Madrid și Barcelona, așa că vei găsi o multitudine de opțiuni de cazare pentru toate bugetele.

Poți alege un hotel central, astfel încât să fii aproape de atracțiile turistice din centrul istoric, sau poți opta pentru o cazare în apropiere de plajă, care, deși este ceva mai departe de centru, vei va oferi o priveliște spectaculoasă.

Iată câteva propuneri de hoteluri în Valencia:

Dacă propunerile noastre nu îți surâd, poți găsi și alte hoteluri în Valencia aici.

Centrul istoric Valencia

Citește și: Cazare în Valencia : Hotel AYRE ASTORIA PALACE 4* - review

Atracții turistice în Valencia

Cele mai multe atracții turistice din Valencia se găsesc în centrul istoric și de aici îți recomand să-ți începi periplul prin acest oraș spectaculos. Majoritatea străzilor sunt pietonale, așa că vei putea să explorezi Valencia fără probleme.

Aici vei găsi Catedrala orașului sau La Seu de Valencia, Iglesia de Santo Tomás y San Felipe Neri, ușor de recunoscut după domul său albastru, Llotja de la Seda, una dintre cele mai frumoase clădiri din Valencia, și turnurile Torres de Serranos și Torres de Quart, de unde poți admira întregul centru.

Catedrala Valencia

De neratat sunt și Mercado Central, una dintre cele mai mari piețe din Europa, și Placa de l’Ajuntament, ce mai mare piață din Valencia, unde vei putea admira Primăria, Poșta Centrală și Edificio de Correos, toate adevărate bijuterii arhitectonice.

Citește și: City-break Valencia: O plimbare prin centrul vechi al Valenciei

Ce care iubesc plimbările în natură trebui să viziteze și Grădinile Turia, amenajate pe albia unui fost râu, precum și faimosul Valencia Bioparc, o uriașă grădină zoologică, unde animalele nu sunt închise în cuști.

Bioparc Valencia

Citește și: City-break Valencia: admiră animalele de aproape în Bioparc Valencia

Un alt loc fascinant din Valencia este Ciudad de las Artes y las Ciencias, adică Orașul Artelor și al Științelor, un complex cu aspect futurist, format dintr-un muzeu, un oceanograf, o sală de spectacole și un cinematograf modern.

Orasul Artelor si al Stiintei

Dacă îți mai rămâne timp în city break-ul tău în Valencia, vizitează și Grădina Botanică, Muzeul de Artă Modernă și, bineînțeles, Playa de la Malvarrosa, cea mai frumoasă plajă din Valencia.

Citește și: City-break Valencia: soare şi mare

Atracții turistice în Valencia

Ai fost deja într-un city break în Valencia? Spune-ne ce ți-a plăcut și cât a costat vacanța ta! 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers