Cât costă un city break în Oradea în toamnă

Cât costă un city break în Oradea în toamnă
 
 

Oradea este un oraş deosebit de frumos din vestul ţării. De-a lungul timpului, sub diferite influenţe străine, capitala Ţării Crişurilor s-a transformat într-un centru urban cochet, cu numeroase atracţii turistice, în special din punct de vedere arhitectural şi cultural, dar nu numai. În continuare ţi-am pregătit câteva informaţii utile care să te ajute să-ţi planifici mai uşor un city break în Oradea.

Cum ajungi în Oradea

Înainte de toate trebuie să alegi cel mai bun mijloc de transport pentru tine şi pentru vacanţa ta. În funcţie de cel mai mare centru urban din apropiere poţi estima câteva date legate de transport. Noi te ajutăm cu informaţii despre preţuri mai jos:

 • cu maşina:
  • 171 km din Timişoara: aprox. 78 lei;
  • 155 km din Cluj-Napoca: aprox. 71 lei;
  • 594 km din Bucureşti: aprox. 272 lei;
  • 544 km din Iaşi: aprox. 249 lei;
  • 827 km din Constanţa: aprox. 378 lei.

* preţ calculat la consum mediu 7,5l / 100 km.

 • cu trenul:
  • din Timişoara de la 38 lei;
  • din Cluj-Napoca de la 35 lei;
  • din Bucureşti de la 97 lei;
  • din Iaşi de la 87 lei;
  • din Constanţa de la 135 lei.

Oradea

Cazare în Oradea

Cazare ieftină în Oradea în toamna 2015:

Hoteluri recomandate din Oradea:

* Tarifele sunt exprimate pentru o noapte de cazare (1 noiembrie).

Dacă nu-ţi place niciuna dintre propunerile noastre, găseşti mai multe hoteluri pentru vacanţa ta în Oradea aici:

Atracţii turistice din Oradea

Arhitectura Oradiei este primul lucru care îţi atrage atenţia. Pentru a o admira mai pe îndelete, poţi opta pentru o plimbare relaxantă pe Calea Republicii, o pietonală centrală cu multe clădiri impresionante, magazine şi restaurante. Printre clădirile care îţi vor atrage cu siguranţă atenţia se numără: Teatrul de Stat Regina Maria, Palatul Sztarill, ce găzduieşte azi Hotelul Astoria, Primăria din Oradea sau Biserica Romano-Catolică Sfântul Ladislau.

Cetatea Oradiei

Dacă ai timp de puţin shopping sau cauţi un restaurant deosebit pentru prânz, atunci trebuie să intri în Galeria Vulturul Negru. Aici vei admira nu numai faţada impresionantă a clădirii, ci şi interiorul bogat ornamentat, după care te vei putea relaxa la o cafea sau într-o sesiune de cumpărături. Cool Nu uita nici de Cetatea Oradea, un monument istoric şi arhitectural important din oraş, ce datează din secolul 11. Te vei rătăci printre zidurile cetăţii, pe la numeroasele sale bastioane şi corpuri, dar vei descoperi o parte importantă a trecutului acestui oraş.

    

Ai informaţii despre costurile unei vacanţe în Oradea? Spune-ne şi nouă în comentariile de mai jos şi ajută comunitatea Ghiduri Turistice să devină o comunitate mai informată. Dacă doreşti informaţii despre alte destinaţii de vacanţă din România sau din străinătate, nu ezita să ne spui. Laughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers