Cât costă şi unde se găsesc cele mai ieftine ski pass-uri din Europa

Cât costă şi unde se găsesc cele mai ieftine ski pass-uri din Europa
 
 

Tocmai am găsit un articol genial pe economica.net, care prezintă staţiunile cu cel mai ieftin ski pass, din mai multe ţări din Europa. Austria, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Slovenia sau Elveţia sunt doar câteva dintre ţările despre care se vorbeşte.

Pentru cei care nu sunteţi fani a sporturilor de iarnă şi nu înţelegeţi de ce ar interesa pe cineva aceste lucruri, vreau să vă spun că ski pass-ul poate ajunge uneori la acelaşi preţ cu cazarea, de aceea preţul lui este un element foarte important în alegerea unei destinaţii de concediu la munte. Dar să trecem la lucruri mai serioase şi să vedem unde se ascund pârtiile cu cele mai ieftine ski pass-uri.

Cel mai ieftin ski pass din Austria

Cel mai ieftin ski pass pentru şase zile în Austria este în staţiunea Wenigzell, din regiunea Styria: 85 EURO. Staţiunea se află în apropierea oraşului Graz şi a graniţei cu Ungaria. Din zona de vest a României până în Wenigzell sunt un pic peste 600 de kilometri, care pot fi parcurşi în aproximativ şase ore. 

Cel mai ieftin ski pass din Bulgaria

Ski pass-ul pentru cei 18 kilometri de pârtie din staţiunea Chepelare este cel mai ieftin din Bulgaria: 118 EURO, în timp ce 140 EURO este cel mai scump şi se găseşte în staţiunea Pamporovo. Din Bucureşti şi până în Chepelare sunt 433 de kilometri, care pot fi prcururşi în aproximativ 6 ore. 

Cel mai ieftin ski pass din Republica Cehă

Zona Trojak, din apropierea granite cu Sloveniei are cel mai ieftin ski pass din Cehia… pentru şase zile un adult trebuie să scoată din buzunar doar 45 de euro. De la Orşova până la Trojak sunt 620 de kilometri, care din pricina infrastructurii sunt parcurşi în aproximativ 9 ore. 

Cel mai ieftin ski pass din Franţa

Cel mai ieftin ski pass din Franţa se află în staţiunea Combloux şi costă 148 EURO de persoană, pentru o perioadă de 6 zile. Cel mai scump ski pass din Franţa se află în Val d'Isere şi costă 225 euro. Din Vestul României şi până la Combloux sunt un pic peste 1400 de kilometri. 

Cel mai ieftin ski pass din Germania

Cel mai ieftin ski pass din Germania se găseşte în regiunea Geisskopf şi costă 89 euro pentru un adult, pe o perioadă de şase zile. De la Cenad şi până la Geisskopf sunt aproximativ 1200 de kilometri, care se parcurg într-un timp estimativ de 11 ore. 

Cel mai ieftin schi pass din Slovenia

Staţiunea Cerkno Ski Centre din Cerkno are pârtiile cu cel mai ieftin ski pass din ţară. Pentru 18 kilometri de pârtie trebuie să scoateţi din buzunar 126 euro. Până la Cerkno de la Cenad sunt aproximativ 700 de kilometri, care se parcurg într-un timp estimativ de 7 ore. 

Cel mai ieftin ski pass din Italia

În staţiunea Scopello Alpe di Mera este cel mai ieftin ski pass din Italia, pentru un adult, timp de şase zile: 151 de euroScopello Alpe di Mera se află în nordul Italiei, la aproximativ 1200 de kilometri de vestul româniei. 

Cel mai ieftin ski pass din Slovacia

Cel mai mic preţ pentru o perioadă de 6 zile are ski pass-ul din Arena Fackovske şi costă 50 de euro/adult. 

Cel mi ieftin ski pass din Elveţia

Dacă alegeţi elveţia, preţurile sunt ceva mai mari. Cel mai ieftin ski pass costă este cel de la Sorenberg şi costă aproape 200 de euro, dar veţi avea parte de 53 de km de pârtii. Din Vestul României până în acest loc sunt un pic peste 1300 de kilometri, care se parcurg în aproximativ 12 ore. 

   

Citeşte şi: 8 staţiuni de schi pe care trebuie să le încerciO colecţie de poze deosebite cu Alpii Elveţieni şi Trasee de "via ferrata" din muntii Dolomiti, Italia


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers