Cât costă o vacanţă la munte în Vatra Dornei în 2016

Cât costă o vacanţă la munte în Vatra Dornei în 2016
 
 

Staţiunea Vatra Dornei este destinaţia preferată pentru locuitorii din centrul, nordul şi estul ţării pentru o vacanţă la munte. Situată la limita sudică a regiunii istorice Bucovina, staţiunea s-a remarcat ca un punct de interes turistice deosebit pe tot parcursul anului, însă, pentru cei pasionaţi de sporturi de iarnă, am adunat câteva informaţii esenţiale pentru o vacanţă de iarnă la Vatra Dornei.

Cum ajungi în Vatra Dornei

Localizată în judeţul Suceava, staţiunea Vatra Dornei este recunoscută ca destinaţie turistică pentru sporturi de iarnă, dar şi pentru tratamente naturale. Dacă te pregăteşti pentru o vacanţă plină de zăpadă şi de adrenalină pe pârtie, iată cum poţi ajunge la Vatra Dornei:

 • cu maşina:
  • 500 km din Timişoara: aprox. 229 lei;
  • 191 km din Cluj-Napoca: aprox. 87 lei;
  • 520 km din Bucureşti: aprox. 238 lei;
  • 612 km din Constanţa: aprox. 280 lei;
  • 228 km din Iaşi: aprox. 104 lei.

* preţ calculat la consum mediu 7,5l / 100 km.

 • cu trenul:
  • din Timişoara de la 60 lei;
  • din Cluj-Napoca de la 47 lei;
  • din Constanţa de la 108 lei;
  • din Bucureşti de la 98 lei;
  • din Iaşi de la 40 lei.

Vatra Dornei

Cazare în Vatra Dornei

Hoteluri ieftine în Vatra Dornei:

Hoteluri recomandate în Vatra Dornei:

* Tarifele sunt exprimate pentru o noapte de cazare (1 februarie).

Dacă nu-ţi place niciuna dintre propunerile noastre, găseşti mai multe hoteluri pentru vacanţa ta în Vatra Dornei aici:

Vacanţă la schi în Vatra Dornei

Staţiunea Vatra Dornei pune la dispoziţia turiştilor 4 pârtii de schi alpin şi o pârtie de schi fond. Pârtia Dealul Negru sau Telescaun este cea mai cunoscută dintre acestea, deoarece este a doua cea mai lungă pârtie din România: 3200 m. Diferenţa de nivel de 400 m face ca această pârtie să fie una cu dificultate medie, cu pante uşor abrupte, numai bune de încercat atât pentru începători, cât şi pentru intermediari.

Pârtia Parc este una dintre cele mai accesate din staţiune, datorită lungii medii de 900 m şi a diferenţei de nivel de 150 m, ce o fac perfectă pentru copii şi începători. În plus, aceasta este dotată cu nocturnă, iar la bază se află şi o şcoală de ski. Tot în apropiere se află şi Pârtia Poeniţa sau Parc 2, cu grad de dificultate redus şi Pârtia Veveriţa cu grad de dificultate mediu. Pârtia de schi fond Dealu Runc se află în continuarea Pârtiei Veveriţa, având o lungime de 5000 m şi un grad de dificultate scăzut.

Vatra Dornei

Ai informaţii despre costurile unei vacanţe în Vatra Dornei? Spune-ne şi nouă în comentariile de mai jos şi ajută comunitatea Ghiduri Turistice să devină o comunitate mai informată. Dacă doreşti informaţii despre alte destinaţii de vacanţă din România sau din străinătate, nu ezita să ne spui. Laughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers