Cât costă o vacanţă la munte în Sinaia în 2016

Cât costă o vacanţă la munte în Sinaia în 2016
 
 

Staţiunea Sinaia este recunoscută drept "Perla regalităţii" din ţara noastră şi nu este de mirare. Frumoasa staţiune de pe Valea Prahovei nu este numai o destinaţie de vacanţă pe timp de iarnă, ci şi o destinaţie cu valoare istorică şi culturală, perfectă pentru vacanţe în orice anotimp.

Cum ajungi în Sinaia

Staţiunea-oraş Sinaia se află în judeţul Prahova, într-o regiune montană recunoscută pentru numeroasele staţiuni frumoase, pentru frumuseţile naturale şi monumentele sale istorice. Este aşadar un loc în care fiecare va descoperi o atracţie de vacanţă deosebită, aşa că hai să vedem cum poţi ajunge la Sinaia:

 • cu maşina:
  • 463 km din Timişoara: aprox. 250 lei;
  • 318 km din Cluj-Napoca: aprox. 150 lei;
  • 124 km din Bucureşti: aprox. 60 lei;
  • 350 km din Constanţa: aprox. 160 lei;
  • 349 km din Iaşi: aprox. 160 lei.

* preţ calculat la consum mediu 7,5l / 100 km.

 • cu trenul:
  • din Timişoara de la 91 lei;
  • din Cluj-Napoca de la 74 lei;
  • din Constanţa de la 44 lei;
  • din Bucureşti de la 24 lei;
  • din Iaşi de la 46 lei.

Sinaia

Cazare în Sinaia

Hoteluri ieftine în Sinaia:

Hoteluri recomandate în Sinaia:

* Tarifele sunt exprimate pentru o noapte de cazare (1 februarie).

Dacă nu-ţi place niciuna dintre propunerile noastre, găseşti mai multe hoteluri pentru vacanţa ta în Sinaia aici:

Vacanţă la schi în Sinaia

Staţiunea Sinaia este renumită pentru atracţiile sale istorice. Castelul Peleş şi Castelul Pelişor sunt primele obiective turistice spre care trebuie să te îndrepţi, dacă nu le-ai văzut deja. Mai poţi vizita şi mănăstirea şi cazinoul din staţiune, gara şi aşa mai departe, pentru că la tot pasul te întâmpină monumete deosebite ale regalităţii. 

Însă pentru că te pregăteşti pentru o vacanţă de iarnă la Sinaia, trebuie să ştii că aici se găsesc şi pârtii excelente pentru iubitorii sporturilor de iarnă cu ceva experienţă. Pârtiile principale sunt Valea Dorului, Valea Soarelui şi Carp, primele două fiind cu grad de dificultate mediu şi o lungime de 900 m fiecare, iar cea din urmă cu grad de dificultate ridicat şi o lungime de 2500 m.

Pentru cei şi mai aventuroşi există şi trasee de schi de la mare înălţime, cum ar fi Scândurar, Drum de VarăTuristica şi Drum Vechi, cu grade de dificultate medii şi uşoare şi lungimi impresionante, de la 455 m până la 4000 m.

Sinaia

Ai informaţii despre costurile unei vacanţe în Sinaia? Spune-ne şi nouă în comentariile de mai jos şi ajută comunitatea Ghiduri Turistice să devină o comunitate mai informată. Dacă doreşti informaţii despre alte destinaţii de vacanţă din România sau din străinătate, nu ezita să ne spui. Laughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers