Cât costă o vacanţă în Split în vară

Cât costă o vacanţă în Split în vară
 
 
4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Soarele e sus pe cer şi noi vrem la mare. Nu mai are rost să-ţi spun că una dintre destinaţiile mele preferate este Croaţia, nu-i aşa? Parcă vara pur şi simplu se simte mai frumos dintr-una din numeroasele staţiuni ale Croaţiei, cu ale lor plaje cu nisip fin, dar şi cu oraşe istorice şi atracţii deosebite. Dacă nu ţi-ai ales încă destinaţia de vacanţă pentru vară, îţi propun staţiunea Split şi mai jos afli şi cam la ce să te aştepţi. Cool

Cum ajungi în Split, Croaţia

Poţi ajunge în Split din Bucureşti cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu maşina. Cu avionul ne e tocmai recomandat, pentru că nu este mai rapid. Drumul durează mai bine de 7 ore, pentru că nu există zboruri directe, ci numai zboruri prin Belgrad sau alte capitale europene mai îndepărtate.

Cu trenul sau cu autocarul drumul este destul de lung. Poate dura chiar o zi întreagă să ajungi de la Bucureşti la Split, iar costurile pot varia între 175 şi 250 euro.

Dacă alegi să mergi în Split cu maşina personală, drumul va fi lung (aprox 15 ore), dar te va costa maxim 200 euro şi mai poţi face opriri pe drum, în oraşele din Serbia sau din Bosnia şi Herţegovina.

Split

Cazare în Split

Fie că îţi doreşti ceva simplu şi cu buget redus, fie că îţi doreşti un hotel de lux, staţiunea Split din Croaţia are ceva pentru fiecare. Iată numai câteva exemple:

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Dacă nu-ţi place niciuna dintre propunerile noastre, găseşti mai multe hoteluri pentru vacanţa ta în Split aici:

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Atracţii turistice din Split

Staţiunea Split include o mulţime de atracţii turistice istorice şi culturale, perfecte pentru momentele de relaxare din vacanţă. Trebuie să ştii că gratuit poţi vizita Catedrala Sf. Domnius şi Piaţa Poporului, două simboluri centrale ale staţiunii. Contra unei taxe de intrare pentru fiecare obiectiv, poţi face o incursiune în arta croată prin Galeria Mestrovic, Muzeul monumentelor arheologice croate şi Galeria de arte frumoase.

Centrul vechi din Split

Însă cel mai important obiectiv turistic, fără de care o vacanţă în Split nu ar fi completă este Palatul lui Diocleţian. Acesta este locul în care vei descoperi istoria romană din Croaţia, în care cel mai atractiv punct este Peristilul, un spaţiu deschis extraordinar înconjurat de coloane şi arcade ornamentate.

   

Ai informaţii despre costurile unei vacanţe în Split? Spune-ne şi nouă în comentariile de mai jos şi ajută comunitatea Ghiduri Turistice să devină o comunitate mai informată. Dacă doreşti informaţii despre alte destinaţii de vacanţă din România sau din străinătate, nu ezita să ne spui. Laughing

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.