Cât costă o vacanță în Lisabona în 2017

Cât costă o vacanță în Lisabona în 2017
 
 

Portugalia este, pe bună dreptate, una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din Europa. Capitala sa, Lisabona, este un oraș extraordinar, numai bun pentru cei care vor să se relaxeze, dar și pentru cei care preferă o vacanță plină de obiective de vizitat. Mai jos îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre oraș, dar și cât costă o vacanță în Lisabona.

Cum ajungi în Lisabona

Cea mai bună variantă pentru a astfel de călătorie este cu avionul. Astfel, cei care plănuiesc să-și facă vacanța în Lisabona au varianta de a pleca din București. WizzAir operează zboruri directe, prețul pentru un drum dus-întors pornind de la aproximativ 120 de euro.

Există și varianta de zbor direct din Budapesta, tot cu zboruri operate de WizzAir. Prețurile pentru o cursă dus-întors pornesc de la 160 de euro.

Verifică prețurile pentru zborurile spre Lisabona aici.

Se poate călători și cu autocarul sau cu mașina personală, însă îți vei petrece peste 37 de ore pe drum.

lisabona portugalia

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare în Lisabona

O vacanță în Lisabona poate oferi atât cazare de lux, cât și variante pentru un buget mai rezonabil. Indiferent care dintre aceste opțiuni ți se potrivește mai bine, în capitala Portugaliei ai de unde alege. Iată câteva dintre variantele pe care le propunem:

Vrei să vezi și alte locuri de cazare în Lisabona? Poți găsi mai multe variante aici:

         Booking.com

Atracții turistice din Lisabona

Cei care-și fac vacanța în Lisabona au o mulțime de obiective dintre care să aleagă. Pentru cine dorește o plimbare romantică, dar inedită, sunteți invitați să descoperiți una dintre cele mai frumoase și inedite atracții turistice din Lisabona. Vorbim despre cele patru funicularele din oraș – Ascensor da Gloria, Ascensors do Lavra și Elevador da Bica și Elevador de Santa Justa, care vă vor prezenta orașul într-un mod încântător.    

Deschis în 1905, Muzeul Național de Vehicule, este una dintre atracțiile turistice din Lisabona pe care nu trebuie să le ratați. Cei care trec pe aici pot să vadă vehicule de epocă, cele mai vechi datând din secolul al XVII-lea. Prețurile de intrare la muzeu sunt cuprinse între 4 și 8 euro, iar copiii cu vârsta sub 12 ani au acces gratuit.

lisabona portugalia

Fotografie preluata de pe Depositphoto. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cunoscută ca fiind o adevărată emblemă a Portugaliei, Statuia lui Hristos (Sanctuary of Chrsit the King), face parte din atracțiile turistice din Lisabona care nu trebuie ratate. Chiar dacă nu se află în oraș, ci în Almada, există transport în comun către monument, din Lisabona, la fiecare 10 minute, iar călătoria nu durează decât 20 de minute. De aici veți putea să vedeți una dintre cele mai frumoase panorame din Europa.

Dacă vrei să te relaxezi și să te bucuri de soare cât timp ești în Lisabona și la acest capitol ai de unde alege. La doar câteva zeci de minute de agitația orașului te așteaptă plaje excelente, printre care se numără Carcavelos și Tamariz.

Desigur, dacă ți-ai făcut vacanța în Lisabona trebuie neapărat să vizitezi și: Castelul Sao Jorge, Ocenariumul, unul dintre cele mai mari din lume, și Torre de Belem.

Dacă ești curios să vezi și alte atracții turistice din Lisabona, iată câteva sugestii.

Harta atractiilor turistice din Lisabona

Ți-ai făcut deja vacanța în Lisabona? Spune-ne cât a costat și care au fost atracțiile turistice de care te-ai îndrăgostit!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers