Castelul Peles, un loc cu cate o poveste in fiecare coltisor

Castelul Peles, un loc cu cate o poveste in fiecare coltisor
 
 

Castelul Peles este situat in orasul Sinaia si este un loc de poveste, dar si de istorie. Am vizitat pntru prima oara acest castel fiind studenta, dar am ravenit apoi ori de cate ori am avut ocazia. Merita vazut pentru minunatele povesti care stau in spatele fiecarui coltisor al sau, dar si pentru splendoarea peisajului care il inconjoara.

Ce anume are deosebit Castelul Peles?

Consider ca unicitatea sa este data in primul rand de arhitectura sa, dar si prin valoarea sa istorica si artistica. Totodata este unic si prin interioarele grandioase cu lambriuri din lemn de nuc si vitraliile impresionante. Importanta lui o dau si masurile de securitate: supraveghetori, camere video.

Cui ai recomanda sa viziteze Castelul Peles?

In primul rand recomand vizitarea Castelului Peles tuturor romanilor, dar nu in ultimul rand turistilor straini. Castelul Peles este situat intr-o zona pitoreasca, Valea Prahovei, perla statiunilor montane din Romania. Frumusetea si bogatia interioarelor satisfac si cele mai pretentioase gusturi. Castelul Peles are 170 de incaperi si dotari impresionante pentru acele vremuri: incalzire centrala , lift, uzina electrica proprie, fiind primul castel iluminat din Europa.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Castelul Peles?

Mi-a placut absolut tot, de la peisajul unde este amplasat castelul, pana la interioarele sofisticate, fiecare incapere avand povestea ei, dar mai ales denumirea ei(unica): Sala Maura, Sala Florentina, Holul de Onoare... Holul de Onoare este ornamentat in lemn si are acoperis din vitralii. Impresionanta este sala de teatru amenajata in stil Ludovic XIV, dar si Apartamentul imperial in stil Maria Thereza.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Castelul Peles

Castelul Peles se afla in statiunea montana Sinaia. De la soseaua principala un indicator arata ca in partea stanga la capatul unei alei de vreo 2 Km se gaseste castelul. Cazare se gaseste la tot pasul: hoteluri , pensiuni, persoane particulare. Mancarea este excelenta. Acolo am mancat cei mai gustosi carnati de Plescoi si cei mai savurosi papanasi.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este PACALA MARINELA RAMONA si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Castelul Peles

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers