Castelul din Praga: cel mai mare edificiu antic din lume – GALERIE FOTO

Castelul din Praga: cel mai mare edificiu antic din lume – GALERIE FOTO
 
 

Conform Cărţii Recordurilor, Castelul din Praga este cel mai mare edificiu antic din lume. Este amplasat în vârful unui deal, pe malul stâng a râului Vltava, care străbate Centrul Vechi al capitalei cehe. Se întinde pe o suprafaţă de aproape 70.000 de metri pătraţi, are o lungime de 570 metri şi o lăţime de 130 metri. Este centrul istoric şi politic al statului şi reşedinţa tuturor regilor cehi de-a lungul timpului.

Ansamblul cetății este alcătuit din mai multe ziduri de incintă, castele şi curți interioare, toate grupate în jurul Catedralei Sf. Vitus, fosta necropolă regală și imperială.

"Castelul în sine este datat pentru prima dată în secolul al IX-lea, dar i s-au adus adăugiri cu diverse ocazii. Ca urmare, castelul include mai multe stiluri arhitecturale diferite, incluzând un palat romanic construit în secolul al XII-lea și rezultatul unei acțiuni de reconstruire din secolul al XIV-lea, ce afișează un stil gotic. Castelul vremelnic medieval este construit din argilă și pietre, și este completat cu un șanț tradițional. Castelul a trecut prin mai multe perioade de prosperitate, inclusiv perioada de domnie a împăratului Carol al IV-lea la mijlocul secolului al XIV-lea. La acel moment, a devenit reședință regală și scaunul de domnie al Sfântului Imperiu Roman.

Un alt moment important în istoria castelului a fost anul 1483 când au fost construite noi fortificații. După un incendiu în 1541, în secolul al XVI-lea, castelul a fost extins. Ultima acțiune de construcție de anvergură a avut loc în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, însă, când capitala a fost mutată la Viena, a avut de-a face față unor vremuri grele. În prezent, reconstrucția continuă într-un efort de a deschide întregul ansamblu vizitatorilor. În plus, castelul este în prezent nu doar reședința șefului statului, de asemenea el adăpostind bijuteriile coroanei, relicvele regilor Boemiei, precum și relicve creștine și importante documente istorice". (sursă: prague.fm)

Vezi GALERIE FOTO cu Castelul din Praga


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers