Castelul de Lut Valea Zânelor – popas de poveste pentru călătorii pasionați de locuri pitorești

Castelul de Lut Valea Zânelor – popas de poveste pentru călătorii pasionați de locuri pitorești
 
 
 

Toată lumea vânează acest colț al zânelor din România, care pare desprins din basme sau din universul J. R. R. Tolkien. Dacă ai o pasiune pentru locuri magice, la fel ca mine, să știi că aici nu vei găsi zâne, dar vei avea ocazia să descoperi un ascunziș absolut fermecător.

Unde se află Castelul de Lut

Castelul de Lut se află în localitatea Porumbacu de Sus, cam la 40 de km de orașul Sibiu. Edificiul poate fi vizitat în fiecare zi, între orele 10:30 – 17:30, iar prețul unui bilet este de 5 lei. Castelul este construit doar din materiale naturale și are un design care ne amintește de poveștile fraților Grimm. De fapt, basmele au fost și inspirația proprietarului, care s-a declarat fascinat de această zonă pitorească încă din copilărie. Nu ezitați să intrați în Castelul de Lut pentru a observa mai bine materialele organice - piatră, lemn, lut și paie - incorporate în construcție.

Castelul de Lut

Castelul de Lut

Peisaje de poveste la Castelul de Lut din Valea Zânelor

Înconjurat de munții Făgăraș, lanuri întinse de flori și un pârâu romantic de munte, Castelul de Lut din Valea Zânelor este asaltat de turiști datorită arhitecturii sale absolut speciale, care parcă hipnotizează călătorii, așa că pregătiți-vă să faceți multe poze. Construcția se îmbină perfect cu peisajul de tablou al Transilvaniei.

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »

Castelul de Lut exterior

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

Castelul de Lut - curte

Castelul de Lut din Valea Zânelor încă nu este pregătit să cazeze oaspeți în cele 10 camere ale sale, dar acest lucru nu-i oprește pe curioșii din întreaga țară, și chiar de peste hotare, să îl viziteze. Deocamdată aveți ocazia să vă bucurați de o cafea la terasa rustică de la marginea pârâului, puteți achiziționa suveniruri handmade și puteți urca în turnul de prințese al castelului.

Citește și:

Castelul de Lut - intrare

Castelul de Lut din Valea Zanelor

Castelul de Lut usa

Detaliu Castelul de Lut - judetul Sibiu

Valea Zanelor

Valea Zanelor

Intrarea Camera de Lut

Curte Castelul de Lut

Valea Zanelor

Castelul de Lut - fatada

Porumbacu de sus

Noi am prins o zi cu cer dramatic, care a adăugat și mai mult mister acestui castel fermecat. Ție cum ți s-a părut Castelul de Lut?

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers