Castelul Corvinilor – monument al istoriei medievale româneşti

Castelul Corvinilor – monument al istoriei medievale româneşti
 
 

Puţine lucruri se pot spune despre Castelul Corvinilor, deoarece istoria bogată a monumentului de arhitectură medievală vorbeşte parcă de la sine. Prima fortificaţie din piatră din zonă a fost ridicată în secolul 14, ulterior devenind din ce în ce mai importantă aşezarea aici a unui punct strategic de apărare şi nu numai.

Scurt istoric şi aşezare

După 1440, Ioan de Hunedoara este cel care începe construcţiile de consolideare a primei aşezări, urmând ca aceasta să se transforme în timp în măreţul castel pe care îl putem vedea şi astăzi pe str. Castelului din Hunedoara. Turnuri circulare, ziduri de apărare şi alte anexe au fost adăugate sistematic construcţiei până în anul 1446.

După acest an şi după ridicarea Turnurilor Capistrano, Pustiu, Toboşarilor şi Buzdugan, a urmat partea civilă a construcţiei. S-a adăugat o fântână şi o capelă. În plus, palatul a fost finisat la interior prin Sala Cavalerilor, Sala Dietei şi Scara Spirală, ce se remarcă prin frumuseţe şi rafinament în stilul arhitectural.

De-a lungul timpului au mai fost adăugate diverse construcţii de mici dimensiuni, militare sau civile, iar Castelul Corvinilor a fost restaurat şi consolidat în mai multe rânduri.

Castelul Corvinilor

Program şi tarife

Castelul Corvinilor poate fi vizitat zilnic, între orele 09:00 şi 20:00, ultima intrare fiind cu 45 minute înainte de ora închiderii.

Tarife:

  • Adulţi – 20 Lei (ianuarie, februarie, noiembrie, decembrie); 25 lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie); 30 Lei (mai, iunie, iulie, august).
  • Elevi şi studenţi – 5 Lei
  • Pensionari – 10 Lei
  • Taxă Foto – 5 Lei
  • Taxă Video – 15 Lei
  • Taxă Ghidaj – 30 Lei limba română, 50 Lei limbă străină
  • Taxă Album Foto/Operator – 100 Lei/ora
  • Taxă Audio/Ghid portabil – 6 Lei
  • Taxă Audio Apps/Ghid Multimedia – 8 Lei

În plus, pe lângă faptul că poţi vizita castelul, aici poţi participa la tot felul de evenimente sau îţi poţi organiza propriul eveniment. 

Castelul Corvinilor

Ce alte atracţii ai vizitat în apropiere de Castelul Corvinilor?

    

Descoperă şi cetăţile incredibile din România: Cetatea PoenariCetatea Râşnov şi Cetatea Făgăraşului.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers