Castelul Bran, una din emblemele romanesti

Castelul Bran, una din emblemele romanesti
 
 

Castelul Contelui Dracula - Bran este una din emblemele romanesti recunoscute peste hotare. Consider ca acest castel merita vizitat si promovat fiind un punct de reper al turismului in Romania, datorita frumusetii lui cat si a legendei contelui Dracula. Castelul este construit pe o stanca strajuita de dealuri, este cunoscut drept casa in care s-a nascut Vlad Tepes.

Ce anume are deosebit Castelul Bran?

Unicitatea acestui loc este privelistea din jur si constructia in sine :strajuita la est de Muntii Bucegi si la vest de Masivul Piatra Craiului,cetatea Bran a fost o constructie ridicata din lemn,de cavalerii teutoni,in sec al XIII-lea.Un secol mai tarziu ,mesterii sasi au inlocuit-o cu una mult mai rezisenta,cladita din piatra. Castelul Bran a fost asociat cu locurile pe unde ar fi bantuit imaginarul Conte Dracula,dar nu exista nici o dovada in acest sens.

Cui ai recomanda sa viziteze Castelul Bran?

Eu recomand vizitarea acestui castel tuturor iubitorilor de frumos si de istorie... Turistul ajuns la Bran ramane impresionat atat de maretia castelului,cat si de frumusetea acestor locuri ,strajuite de munti. Mai poti vizita si Sighisoara, Perla Transilvaniei este cetate medievala celebra pentru monumentele ce evoca istoria cetatii (Turnul cu Ceas,simbolul orasului) si breslele de aici (Turnul Fierarilor,Turnul Franghierilor sau al Macelarilor .Un alt loc de vizitat este Cetatea Rasnovului-cetate taraneasca,interiorul incintei adaposteste ruinele a peste 30 case ,iar fantana din cetate adanca de 146 de metri ,se spune ca ar fi sapata vreme de 17 ani de doi prizonieri turci.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Castelul Bran?

Ajunsa la castel dupa o plimbare prin gradina si o pauza de fotografiat, am urcat sus la castel,aici mi-a placut cel mai mult mobila veche ,culorile covoarelor sau ale sobelor care te duc cu gandul la trecut si figura Reginei Maria care este pusa foarte bine in evidenta prin tablouri,panouri explicative si costume expuse care i-au apartinut si curtea din interior este incantatoare,Fantana Dorintelor la fel..totul te lasa fara cuvinte!!!

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Castelul Bran

Daca mergeti dinspre Bucuresti spre Brasov sunt doua posibilitati:pe soseaua 73 A Paraul Rece-Rasnov ce se bifurca din Drumul European 1 inainte de intrarea in Predeal,sau de la Brasov pe DN 73.Din Brasov sunt autobuze ce pleaca din jumatate in jumatate de ora. 

In zona Rucar-Bran cele mai imortante obiective turistice ar fi: Cheile Mari ale Dambovitei,pestera Dimbovicioarea.

Program de vizitare: Luni- 12:00- ultima intrare ora 16:00
Marti-Duminica 09:00 - ultima intrare ora 16:00
Pret bilet intrare: adult 20 Ron,studenti 10 Ron pe baza de carnetului/legitimatie ,elevi 5 ron .
Cazare: recomand Vila BRAN conditii deosebite si mancarea pe masura asteptarilor.

PS: Sa nu uit de Kurtos Kalacs (cozonacul secuiesc )- specialitate foarte populara in zona Bran

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Andrei Nicoleta Madalina si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Castelul Bran

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers