Castelul Bran, un obiectiv turistic foarte frumos si de renume

Castelul Bran, un obiectiv turistic foarte frumos si de renume
 
 

Am ales sa vorbesc despre Castelul Bran, un obiectiv turistic foarte frumos si de renume. Am fost aici prima oara in 2007 dintr-o intamplare, dar mi-a placut enorm de mult. Imi place tot ce e legat de vechi iar aici totul are o incarcatura emotionala greu de explicat. Totul m-a fascinat. Cum erau amenajate camerele, superbe, curtea interioara, absolut totul.

Ce anume are deosebit Castelul Bran?

Un loc incarcat de istorie.Prima atestare documentară a Castelului Bran este reprezentată de un act emis la 19 noiembrie 1377 ce către regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, braşovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatră la Bran.

Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran.

Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune "Dracula", apărut în Marea Britanie, în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii. 

Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.

Cui ai recomanda sa viziteze Castelul Bran?

Il recomand oricui e pasionat de frumos!Il recomand iubitorilor de istorie,de fictiune,celor ce au auzit de Dracula si de misterioasa lui prezenta, celor ce vor sa-si petreaca cateva ore relaxandu-se si vizitand u adevarat muzeu pe 4 nivele,de la camerele minunat aranjate la curtea interioara si la tot arsenalul de obiecte pana la satucul de la poalele castelului.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Castelul Bran?

Frumusetea locului si istoria lui. Mi-a placut foarte mult satucul numit Muzeul Satului din Bran,de la poalele Castelului, fiecare casuta. Este realizat in urma cu peste 40 de ani, muzeul satului evidentiaza arhitectura traditionala din satele din Tara Barsei. Arhitectura caselor din zona Bran este caracterizata prin realizarea unei temelii de piatra, peste care se aseaza pereti din barne de brad, imbinate la capete, lipite cu lut si varuite cu alb. Acoperisurile caselor sunt fie in patru ape, fie in doua, si sunt realizate din sindrile de brad. Casele au proportii armonioase, incadrand placut peisajul montan de care apartin.Mi-a placut si am ramas placut impresionata de tot ce am vazut aici.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Castelul Bran

Branul este una din cele mai importante legaturi transcarpatice, Trecatoarea Branului a dezvoltat o istorie dinamica formata din cele doua componente majore. 

Este un amfiteatru natural, strajuit la est de muntii Bucegi si la vest de masivul Piatra Craiului, Trecatoarea Bran oferea prin deschiderea sa o larga panorama atat spre Tara Barsei cat si spre dealurile si valea Moeciului.
Inițial, castelul Bran a fost o cetate de „trecătoare” cu scop militar, patrulateră neregulată. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări cum ar fi: adăugarea turnului de sud (în 1622 după planurile principelui Gabriel Bethlen), construcția unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 și 1886 acoperișul a fost îmbrăcat cu țiglă. 

Cetatea a fost transformata în castel în anul 1920 pe când era în proprietatea reginei Maria, perioadă în care s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare. Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

În anul 2000, Castelul Bran a fost revendicat de Arhiducele Dominic de Habsburg și de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer, moștenitorii castelului[2]. În luna mai 2006, aceștia au devenit proprietarii castelului și ai domeniului aferent în urma unei decizii guvernamentale de retrocedare[2]. Statul român a păstrat administrarea castelului pentru încă 3 ani, până în 18 mai 2009[2]. Înaintea retrocedării, Ministerul Culturii a dispus mutarea colecțiilor aparținând statului român de la Castelul Bran la Vama Medievală. Pentru a putea redeschide muzeul, familia de Habsburg a remobilat castelul cu obiecte din colecția personală. Redeschiderea oficială muzeului s-a realizat la 1 iunie 2009.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Marin Loredana Ecaterina si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Castelul Bran

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers