Case din Scandinavia care par a fi desprinse din basme - GALERIE FOTO

Case din Scandinavia care par a fi desprinse din basme - GALERIE FOTO
 
 

Scandinavii sunt pasionați de acoperișuri... verzi. Dacă vizitezi această regiune și ieși din marile metropole colorate, în zonele rurale vei observa o multitudine de case cu acoperișuri cu iarbă. Acest element arhitectonic este atât de îndrăgit în nord, încât în fiecare an se organizează o competiție pentru cel mai bun proiect pentru acoperișuri verzi. Competiția este organizată, bineînțeles, de Asociația Scandinavă a Acoperișurilor Verzi.

Totuși, aceste acoperișuri verzi sunt populare în Scandinavia, mai ales în Norvegia, nu doar pentru că arată interesant. Aceste tipuri de acoperiș absorb apa de ploaie, reduc costurile de încălzire pe timp de iarnă și cele de răcire în sezonul cald, sunt izolante și rezistă pe termen lung. Ce spui, te-am făcut curios? Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante case cu acoperișuri verzi din Scandinavia:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers