Case din Scandinavia care par a fi desprinse din basme - GALERIE FOTO

Case din Scandinavia care par a fi desprinse din basme - GALERIE FOTO
 
 
 

Scandinavii sunt pasionați de acoperișuri... verzi. Dacă vizitezi această regiune și ieși din marile metropole colorate, în zonele rurale vei observa o multitudine de case cu acoperișuri cu iarbă. Acest element arhitectonic este atât de îndrăgit în nord, încât în fiecare an se organizează o competiție pentru cel mai bun proiect pentru acoperișuri verzi. Competiția este organizată, bineînțeles, de Asociația Scandinavă a Acoperișurilor Verzi.

Totuși, aceste acoperișuri verzi sunt populare în Scandinavia, mai ales în Norvegia, nu doar pentru că arată interesant. Aceste tipuri de acoperiș absorb apa de ploaie, reduc costurile de încălzire pe timp de iarnă și cele de răcire în sezonul cald, sunt izolante și rezistă pe termen lung. Ce spui, te-am făcut curios? Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante case cu acoperișuri verzi din Scandinavia:

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.