Cascada Misol-Ha

Cascada Misol-Ha
 
 

O minunăţie de cascadă a cărei apă de culoare albastră are o cădere de 35 m înălţime într-un singur bazin natural, în care poţi înota admirând vegetaţia tropicală din jur.

Misol-Ha se află la 20 km de Palenque Chiapasîn direcţia ce duce către San Cristobal de las Casas. Drumul până aici este fascinant, cu multe curbe, iar peisajul din dreapta noastră este unul destul de asemănător cu cel de la noi, atunci când urci munţii pe drumuri şerpuite. Diferenţa este temperatura, avem vreo 33 de grade şi, ce m-a surprins pe mine cel mai mult a fost umiditatea aerului.

Când am ajuns în faţa cascadei simţeam că hainele sunt lipite pe mine, senzaţia aceea că eşti murdar şi lipicios. Locul funcţionează ca un parc turistic administrat de localnici şi oferă servicii de cazare în cabane rustice dar şi restaurante cu mâncare şi băutură specifică, iar în ceea ce priveşte intrarea, eu am plătit 15 pesos.

Curcubeul de la poalele cascadei

Cascada este extraordinară, căderea ei până în bazinul de jos se aseamănă cu o coadă de cal, este directă fără să atingă nici măcar o stâncă. Apa este perfectă pentru o baie răcoritoare, drept dovadă că atunci când noi am ajuns erau foarte mulţi turişti care înotau sau, pur şi simplu stăteau în apă rezemaţi de stâncile de pe margine admirând peisajul sălbatic din jur. Ceea ce mi se pare mie fascinant este curcubeul care se formează la căderea apei şi pe care îl poţi admira fie din apă fie din spatele cascadei.

În partea laterală, este un drum scurt pe care îl urcăm prin pădure iar apoi urmează o alee de vreo 20 m, aflată parcă într-o scobitură de stâncă care era plină cu muşchi. Acum suntem practic în spatele căderii de apă, iar eu, sincer, nu pot descrie în prea multe cuvinte nici senzaţia trăită nici imaginea pe care am avut ocazia să o am în faţa ochilor. A fost necesar să mă opresc preţ de câteva minute să mă bucur de momentele astea cu care nu te întâlneşti la orice pas.

Am intrat în grotă, care are o adâncime de 50 m, unde se naşte un pârâu cu apă rece care face locul puţin mai răcoros. Ni s-a spus că se pot găsii fosile cu o vechime de mii de ani şi deasemenea că există posibilitatea ca vizita să coincidă cu una din ceremoniile mayaşe care au loc aici, dar bineînţeles este recomandat să nu se intervină în nici un fel şi să se păstreze respectul cuvenit pentru un asemenea moment.

Abia mai apoi am aflat că Misol-Ha este şi cascada unde s-a filmat faimoasa scenă din filmul "Predator", cu Arnold Schwarzenegger, în care el sare de sus de tot de unde începe căderea apei. Desigur că nu m-am putut abţine să nu intru măcar puţin în apă, atât în grotă cât şi jos la baza cascadei. Mi-aş fi dorit să zăbovim mai mult timp aici, în mijlocul junglei, dar timpul nu este cel mai bun prieten al nostru, de aici plecăm să vizităm alt punct turistic foarte cunoscut şi special în felul său.

Poze deosebite de la Cascada Misol-Ha


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers