Cascada Agua Azul - Chiapas

Cascada Agua Azul - Chiapas
 
 

Fiind o iubitoare de cascade, era imposibil să nu ajung să o vizitez pe una dintre cele mai frumoase din Mexic şi nu numai. Cascada Agua Azul se află în inima pădurii tropicale Chiapas şi este formată din Râul Otulun şi afluenţii săi: Tulija şi Shumulja. Se recomandă ca perioada de vizitare să fie între decembrie şi iulie, pentru că atunci se poate admira cascada cu culorile ei specifice. Având în vedere că suntem în februarie, mă declar o norocoasă.

Drumul pe care îl parcurgem dinspre Palenque spre San Cristobal de las Casas, pentru a ajunge la cascadă, este plin de curbe şi urcuşuri. Sunt surprinsă să văd atât de multă vegetaţie. Este pentru prima dată de când sunt în Mexic când am în faţa mea atâta pădure şi verdeaţă. Aproape de intrarea în Parcul Naţional, întâmpinăm o barieră alături de care se află câţiva paznici cărora trebuie să le plătim biletul de intrare sau taxă pentru maşină, spun ei.

Ajunşi aici, întâlnim o mulţime de turişti, unii făceau baie sau plajă, iar alţii pur şi simplu se relaxau bucurându-se de peisajul minunat din faţa ochilor , la fel ca noi de altfel. Culoarea apei este incredibil de albastră, exact ca în fotografiile de pe internet, culoare dată de mineralele care se găsesc în această zonă. Apa aduce mult calcar, acoperind totul cu un strat alb gros şi care, în combinaţie cu smaraldul apei face din acest peisaj unul unic.

Un paradis în mijlocul sălbăticiei

Imensa cascadă începe de sus, departe de unde suntem noi acum, astfel că o să urcăm încet spre vârf. Nu numai că se întinde pe o rază de câţiva kilometrii, dar este şi foarte lată, fiind formată din multe cascade mai mici care se întrepătrund. Datorită faptului că Agua Azul se află în mijlocul junglei, suntem înconjuraţi de multă verdeaţă şi, pe măsură ce înaintăm, întâmpinăm stânci de diferite dimensiuni şi forme peste care apa turcoaz se revarsă. Avem multe scări de parcurs, dar totul merită atât de mult. Zgomotul este din ce în ce mai puternic şi mai plăcut, iar priveliştea este tot mai frumoasă pe măsură ce urcăm.

În stânga noastră se găsesc locuri unde se poate servi mâncare şi băuturi tradiţionale, dar si câteva tarabe cu artizanate şi suveniruri. La un moment dat traversăm un pod, loc de unde putem face poze superbe care să surprindă parcursul cascadei de aici, de sus, până la poale. Ea se revarsă în trepte, creând astfel o mulţime de piscine naturale în care te poţi bălăcii cu multă plăcere.

Cu siguranţă aş putea petrece aici câteva zile fără să mă plictisesc, este un loc perfect de relaxare şi încărcare de baterii. Este suficient să te aşezi pe o stâncă şi să te pierzi pur şi simplu în acest tablou de culori şi sunete cu care nu te întâlneşti la orice pas. Dar, din păcate, timpul nu este cel mai bun prieten al nostru aici, pentru că mai avem drum de parcurs şi locuri de vizitat.

La coborâre ne oprim la una din tarabele cu mâncare să încercăm şi noi ceva. Sunt încântată deoarece am dat peste o doamna foarte drăguţă care pregăteşte în faţa noastră ceva plăcinte cu carne care arată foarte bine. Se numesc Empanadas con carne şi iată că urmează o demonstraţie cu întreaga procedură.

Poze deosebite de la Cascada Agua Azul, Mexic


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers