Cărtureşti Carusel – un loc magic în centrul Bucureştiului

Cărtureşti Carusel – un loc magic în centrul Bucureştiului
 
 
 

Bucureştiul e plin de locuri frumoase, atracţii turistice şi nu numai ce îmbină perfect tradiţia şi modernitatea. Parcă au clădirile din capitală un farmec anume, mai ales atunci când se întâlnesc cu o mână potrivită pentru a reliefa istoria în modernitate şi pentru a scoate la lumină cele mai frumoase locuri. Cărtureşti Carusel este clădirea care de la începutul anului face senzaţie în România şi în străinătate prin frumuseţea sa.

Scurt istoric

Clădirea în care se află astăzi frumoasa librărie se află pe strada Lipscani, nr. 55. Aceasta datează din secolul 19, aparţinând familiei de bancheri greci Chrissoveloni încă din anul 1903. Banca a fost naţionalizată în anul 1960, iar clădirea confiscată în timpul comunismului şi transformată în magazin. A fost redată familiei după Revoluţie şi a fost restaurată de proprietarul său, Jean Chrissoveloni, pentru suma impresionantă de 1 milion de euro.

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

Carturesti Carusel

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Carturesti Carusel

Cărtureşti Carusel

Caruselul Luminii a luat naştere sub proiectul Square One, cei care au reuşit să transforme un spaţiu elegant printr-un design inovator şi luminos. Un sfert de secol mai târziu, impresionantul monument se redeschide cu ajutorul librăriei Cărtureşti. 6 etaje, 1 000 m², 10 000 volume, 5 000 albume de muzică şi filme, Bistro Carusel, o galerie de artă modernă la parter şi un centru multimedia la subsol – Cărtureşti Carusel este un loc de vis.

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Sursa foto: carturesticarusel.ro

Ai vizitat acest loc minunat din Bucureşti? Ce ţi-a plăcut cel mai mult din Cărtureşti Carusel?

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers