Carnavalul din Aalborg - o scena pentru toata lumea

Carnavalul din Aalborg - o scena pentru toata lumea
 
 

Un lucru este sigur, iar acesta este ca danezii stiu sa se distreze.

Fara a face abatere de la regula mentionata anterior, carnavalul din Aalborg atrage anual zeci de mii de localnici si turisti dornici sa urmareasca celebra parada, dar si sa participe in parada publica alaturi de mii de alti petrecareti.

Carnavalul din Aalborg, Danemarca

Ideea unui cetatean de a celebra venirea primaverii prin transformarea orasului intr-un teatru urias in care localnicii sa fie actorii, a luat amploare din 1982 transformandu-se intr-un carnaval comparabil cu cele de talie modiala. In fiecare an carnavalul are o alta tema si are doua mari atractii principale. Prima este o parade oficiala cu trupe venite din toate colturile lumii care se incheie printr-o competitie si parade publica la care participa mii de cetateni si turisti costumati in costume care mai de care mai crative si interesante.

Carnavalul din Aalborg, Danemarca

Locuiesc de doi ani in Aalborg, dar acesta este primul an in care am reusit sa vad carnavalul si trebuie sa recunosc ca am fost putin entuziasmat avand in vedere toate pregatirile care se petrec in saptamana de dinaintea evenimentului. Toate marile magazine scot la inaintare costumele, iar orasul incepe sa se pregateasca de cea mai nebuna sarbatoare din an.

Carnavalul din Aalborg, Danemarca

Prima zi este mai linistita, dar spectacolul este la el acasa. Parada trupelor este un moment dinamic, colorat si de multe ori amuzant in care locuitorii admira diferitele grupuri in timp ce isi prezinta momentul artistic. De la dansuri, pana la gimnastica sau acrobatii, spectatorii se bucura in timp ce orasul prinde viata. Nu au lipsit dansurile latine sau mastile si costumele venetiene, dar nici trupele originale, imbracate in diferite animale uriase. Personaje celebre din povestile copilariei au fost si ele prezente, iar acrobatii au reusit sa tina publicul cu sufletul la gura pe toata durata reprezentatiilor.

Carnavalul din Aalborg, Danemarca

Ceea ce m-a lasat placut surprins este ca organizatorii au considerat ca gardurile metalice ar impiedica spectatorii sa se bucure cu adevarat de eveniment si au renuntat la ele. Spre finalul paredei spectatorii au pornit dansand dupa trupele care intretineau atmosfera. La fel de surprinzator este si faptul ca membrii trupelor interactioneaza cu publicul in mod constat.

Carnavalul din Aalborg, Danemarca

Ca si cum nu ar fi destul de uimitor ca un oras atat de mic este gazda unui eveniment de o asemenea amploare, in cea de-a doua zi se intampla un eveniment la fel de unic. Aceasta este probabil singura zi din an cand danezii se trezesc devereme si incep sa petreaca inca de la ora 8. Asta pentru ca trebuie sa fie pregatiti cu totii de parade publica. Dupa ora 10, din diferite zone ale orasului, pornesc mii de personae costumate spre centru unde impreuna defileaza intr-o parade uimitoare, plina de zambete, dinamism si creativitate. Costumele care mai de care mai originale ofera participantilor de a se exprima, macar odata pe an, fara inhibitii.

Carnavalul din Aalborg, Danemarca

Intregul carnaval ma fascineaza din simplul fapt ca pentru un sfarsit de saptamana, micul orasel nordic in care locuiesc isi schimba radical personalitatea. Multitudinea de culori si zambete ne aminteste ca viata merita traita din plin, iar faptul ca tot evenimetul include fiecare localnic, reuseste annual sa transforme visul organizatorilor in realitate.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers