Care este cea mai bună perioadă pentru o vacanţă în Egipt?

Care este cea mai bună perioadă pentru o vacanţă în Egipt?
 
 

Egipt, locul unde a luat naştere prima mare civilizaţie nu are nevoie de prea multe prezentări şi argumente, aşa că, în acest articol m-am hotărât să încerc să elucidez misterul perioadei cele mai propice pentru a vizita acest loc.

Ştiu că mulţi din prietenii mei îşi doresc să vadă marile piramide sau Sfinxul aşa că e bine să alegem perioada perfectă pentru o vacanţă în Egipt. Am citit o serie de articole din cărţi şi pe pe "atotcunoscătorul" Internet şi mai jos aveţi concluziile mele. Am analizat avantajele şi dezavantajele şi am încercat să identific momentele propice pentru fiecare din locurile principale din Egipt. Deci ... când este cel mai bine să mergi în vacanţă în Egipt?

Care este cea mai bună perioadă din an pentru a vizita Egiptul?

Cea mai indicată perioadă este din octombrie până in aprilie, mai ales dacă vrei să vizitezi atracţiile antice ale Egiptului, precum Piramidele din Giza, templele de la Luxor sau Abu Simbel.

Dacă vrei să prinzi ofertele speciale de cazare şi excursii în Egipt, şi nu te deranjează temperaturile mai ridicate atunci poţi vizita Egiptul în iunie şi septembrie. Dacă eşti cu adevărat curajos, du-te în Egipt în iulie sau august, dar obligatoriu fă rezervare la un hotel cu piscină şi camere dotate cu aer condiţionat.

Vremea în Egipt

Vremea este un factor definitoriu pentru majoritatea oamenilor atunci când îşi planifică sejurul în Egipt. Aici este cald în cea mai mare parte a anului. Iernile (noiembrie-februarie) sunt în general uşoare, deşi temperaturile pe timp de noapte pot ajunge şi până la 10°C. Temperaturile zilnice în Cairo în timpul "iernii" sunt în jur de 20°C, în timp ce în lunile de vară ajung la o medie de 35°C, care împreună cu umiditatea pot produce disconfort.

Să ai în vedere că dacă doreşti să vizitezi obiective turistice antice ale Egiptului, acestea sunt majoritatea situate în zonele de deşert. Nu este tocmai plăcut să intri într-un mormant într-o zi fierbinte cu temperaturi de peste 35°C. Multe dintre atracţiile de top ale Egiptului se află în sudul Egiptului, unde este chiar mai cald decât în Cairo. Dacă vizitezi Luxor sau Aswan din Mai până în Octombrie, evită căldura amiezei şi pleaca dis-de-dimineaţă la explorat.

Cea mai bună perioadă pentru o croazieră pe Nil

Egipt

Dacă ajungi în Egipt, o croazieră pe Nil este obligatorie. Cea mai bună perioadă pentru o croazieră pe Nil este între Octombrie şi Aprilie. Temperaturile nu sunt foarte ridicate şi ai posibilitatea de a face opriri şi a vizita templele şi vestigiile aflate de-a lungul râului.

În restul anului temperaturile medii pot trece de 40°C. Este chiar şi mai cald atunci când eşti in interiorul mormintelor aflate in jurul Luxorului şi nu prea găseşti locuri umbroase în zonă.

În perioada Aprilie - Iunie pe râu se produc o serie de blocaje, care reduc şansele de a te putea apropia de Esna cu barca. De obicei aceste blocaje durează destul de mult, astfel că poţi avea neplăcuta surpriză să pierzi o groază de timp aşteptând.

Care este perioada ideală pentru  Marea Roşie?

Egipt - Marea Rosie

Cea mai bună perioadă pentru a te bucura de o vacanţă pe o plajă de-a lungul coastei Mării Roşii, în Egipt este Iunie - Septembrie. Poţi evita mulţimile, apa este caldă, iar briza te ţine la răcoare. Staţiunile de la Marea Roşie sunt foarte căutate în lunile de iarnă, în special de turiştii ruşi şi est-europeni care doresc să scape de iarna rece. Lunile de vară sunt şi ele destul de aglomerate, datorită vacanţelor şcolare.

Temperaturile de la Marea Roşie sunt de fapt similare cu cele din Aswan, dar un pic mai ridicate iarna şi mai joase în timpul verii. Temperaturile maxime medii din lunile de vara (mai-octombrie) se situează în jurul valorii de 30°C. Lunile de iarna (noiembrie-februarie) au temperaturi medii de 25°C.

Când este recomandat de vizitat Deşertul de Vest al Egiptului

Cea mai bună perioada pentru a vizita Deşertul de vest al Egiptului este Octombrie - Februarie, dar să fii pregătit deoarece nopţile vor fi foarte răcoroase. În lunile martie şi aprilie, un vânt fierbinte, cunoscut local sub numele de khamsin, bate prin Deşertul de Vest şi face ca temperaturile să crească brusc şi provoacă un adevarat haos de nisip.

Vacanţa în Egipt în timpul Ramadanului

Ramadanul este luna sfântă în credinţa musulmană, când se ţine post. Data în care se ţine Ramadamul se schimbă în fiecare an (20 iulie -19 august 2012). Chiar şi în perioada Ramadamului, Egiptul este o destinaţie căutată de către turişti. Cu toate acestea, magazinele şi bâncile au tendinţa de a se închide pentru mai multe ore în timpul zilei. Unele cafenele şi restaurante pot chiar să nu deschidă deloc. Noaptea în general este o atmosferă festivă şi toată lumea se bucură că poate să mănânce şi să bea. Există şi o mulţime de festivităţi spre sfârşitul Ramadanului, care sunt foarte distractive şi merită experimentate.

Sper că acest articol ţi-a fost de folos în vederea alegerii perioadei în care îţi vei petrece vacanţa în Egipt, în funcţie de ceea ce doreşti să faci acolo. As-Salaamu Aleikum!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers