Care este cea mai buna insula din Thailanda?

Care este cea mai buna insula din Thailanda?
 
 

Thailanda este renumita pentru insulele sale tropicale. De la Phuket pana la Ko Lipe sau Ko Samui la Ko Tao exista o insula pentru fiecare luna, o plaja pentru fiecare saptamana, si un palmier nou pentru fiecare zi. Dar totusi: Care este cea mai buna insula din Thailanda?

In timp ce raspunsul cel mai simplu este nici una, un raspuns mai bun ar fi: depinde. Depinde, deoarece problema nu este de a gasi cea mai buna insula din Thailanda, ci mai degraba a gasi cea mai buna insula pentru tine, din Thailanda.

Thailanda are trei seturi principale de insule, cele la est de Bangkok, aflate intre Bangkok si frontiera cu Cambodgia, cele la sud de Golful Thailandei si cele in Marea Andaman, aflate pe coasta de vest a Thailandei, intre Burman si Malaezia.


Vezi harta cu insulele din Thailanda in format mai mare.

Fiecare din aceste grupuri are una sau doua insule foarte cunoscute care atrag cea mai mare parte a  turistilor. La est de Bangkok cele mai cunoscute sunt Ko Samet si Ko Chang, in Golf sunt Ko Samui, Ko Pha Ngan si Ko Tao, iar in Andaman sunt Phuket si Ko Phi Phi. Toate aceste insule au un flux constant de turisti de mai bine de un deceniu, insa din aceasta cauza au si de suferit... in plin sezon devin supraaglomerare, exista operatori vicleni, dezvoltarea necontrolata si au probleme de gestionare a deseurilor.

Dar nu trebuie sa te panichezi! Daca insisti sa alegi una din insulele mai sus, toate problemele pot fi ocolite daca te documentazi in prealabil. Fii un pic selectiv in ceea ce proiveste locatia in care te cazezi, chiar si cele mai aglomerate insule au cateva locuri mai retrase si linistite. Daca agentul tau de turism iti recomanda in timpul sezonului o cazare pe Plaja Patong din Phuket, intreaba-l daca el s-ar caza acolo?! Ai posibilitatea de a alege una dintre insulele din imprejurimi mai putin cunoscute. In primul rand trebuie sa stii ceea ce cauti, si abia apoi sa te decizi asupra insulei alese. Pentru asta iti recomand urmatoarele:

Esti un Robinsoe Crusoe si iti place linistea?

Ko Samui, Thailanda

Ko Samui, Thailanda

Daca vrei sa ai parte de plaje parasite sau cu putini turisti, atunci trebuie sa te indepartezi un pic de insulele arhicunoscute. Atat Ko Samui cat si Phuket au cateva plaje care sunt mai putin populate si mai putin aglomerate, dar pentru o experienta adevarata te indemnan sa iei in considerare Ko Rok, Ko Phra Thong, Ko Ra , Ko Phayam, Ko Chang si Ko Tarutao.

Iti place viata de noapte si esti un "party animal"?

Toata lumea a auzit despre vestitele petreceri de luna plina din Thailanda, cele mai mari petreceri de aici si sunt in fiecare luna. Daca vrei sa ai parte de petreceri grozave alege Ko Pha Ngan sau Ko Phi Phi are, care de asemenea are o viata de noapte foarte activa. Cand vorbim de cluburi si locuri de distractie si Ko Samui este in top. Ia in considerare si Ko Pha Ngan, Ko Phi Phi, Ko Samui, iar daca doresti o insula mai mica alege Ko Lipe.

Iti doresti o vacanta cu familia?

Phuket, Thailanda

Phuket, Thailanda

Insulele din Thailanda pot fi o destinatie destul de buna pentru familiile care au copii, desi gama de servicii in acest sens vor juca un rol important in alegerea insulei. Phuket si Ko Samui conduc detasat la acest capitol, gazduind de la terenuri de mini-golf si piste de carturi, pana la cursuri pentru sporturile de apa si locuri special amenajate pentru copii.

In cazul in care vrei o plaja mai linistita, unde copilul sa se joace cu galeata si lopatica si sa faca castele de nisip in liniste, alege Ko Lanta sau Ko Bulon Lae.

Vrei sa te rasfeti in liniste si sa te regasesti sufleteste?

Nai Harn, Phuket, Thailanda

Nai Harn, Phuket, Thailanda

Thailanda este capitala spa-urilor, aici gasesti o adevarata explozie de statiuni de lifestyle. Phuket si Ko Samui apare din nou in propunerile mele, este una din destinatiile cele mai recunoscute pentru aceste tipuri de servicii. Cateva spa-uri bunicele au aparut si pe Ko Lanta si mai recent pe Ko Chang.

Esti un gurmand si vrei sa savurezi aromele locale?

Daca te-ai saturat de ghetouri turistice, iar ingramadeala si agitatia ti se pare obositoare, exista o oferta mare de insule unde turismul este doar o mica parte a economiei locale. Ko Yao Noi este o alegere excelenta, la fel si Ko Jum, Ko Libong sau Ko Kut. Acestea atrag o multime de turisti locali, la sfarsit de saptamana, astfel ca in general strainii sunt in minoritate.

Esti pasionat de viata din mare si vrei sa faci scufundari?

Ko Tao, Thailanda

Ko Tao, Thailanda

In Ko Tao se emit mai multe certificate de scufundari decat oriunde altundeva in lume. Aceasta insula reprezinta o adevarata Mecca la acest capitol. Phuket, Ko Phi Phi, Ko Lanta, Ko Pha Ngan, Ko Samui, Ko Chang sau Ko Lipe sunt alte locuri populare in care poti savura viata din mare.

Te ajutam sa-ti gasesti si cazare mai usor:

 

Tu ce insulă ai alege sau pe ce insulă ți-ai petrecut deja vacanță? Orice informație ai poate ajuta restul călătorilor!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers