Cappadocia, locul cu cel mai sălbatic peisaj din lume

Cappadocia, locul cu cel mai sălbatic peisaj din lume
 
 

Cratere spectaculoase, movile în formă de ciupercă, castele săpate în stâncă... un peisaj desprins parcă dintr-un film regizat de George Lucas. Este vorba despre formațiunile vulcanice din regiunea Anatolia Centrală, Turcia, formate în decursul a peste cinci mii de ani. Pe vremuri un teritoriu ocupat de hitiți, romani și otomani, Cappadocia este în prezent o adevărată Mecca pentru iubitorii de cultură și un paradis pentru aventurieri.

Cappadocia este o destinație care oferă un peisaj ireal și o mulțime de atracții turistice, de la drumeții și plimbări cu bicicleta, la zboruri cu balonul. Cappadocia are un farmec aparte și te cucerește încă din primul moment. Pentru că ne place la nebunie și suntem siguri că te va fascina și pe tine, am reunit mai jos toate informațiile de care ai nevoie pentru un sejur de vis în Cappadocia.

Unde te cazezi în Cappadocia

Cappadocia

Fotografie preluata de pe www.purewow.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cappadocia este celebră în întreaga lume grație peisajului selenar, a bisericilor și a locuințelor săpate în piatră. De ce nu te-ai caza într-un hotel... săpat în piatră. Trăiește experiența Cappadocia într-unul dintre hotelurile amenajate în grote. Vei avea parte de tot luxul și confortul în inima muntelui. Încăperile din stâncă ale hotelurilor peșteră au fost săpate în urmă cu sute de ani, însă au fost restaurate și reamenajate, unele dintre acestea purtând semnătura a unor designeri celebri. Surprinzător, prețul pentru o noapte de cazare într-un astfel de hotel nu diferă cu mult față de cât trebuie să plătești pentru o noapte într-o unitate de cazare obișnuită.

Ce să vizitezi în Cappadocia

Sunt atât de multe locuri de văzut în Cappadocia, încât îți va fi greu să alegi unul dintre ele cu care să începi. Vizitează Parcul Național Goreme, un labirint de galerii și locuințe subterane, cu un peisaj sălbatic care pare de pe altă planetă. Aici vei avea ocazia să vizitezi mănăstirile săpate în piatră, care au fost locuite și slujite până în secolul al XIV-lea de peste 10 mii de călugări. Adaugă listei tale și următoarele destinații: Cavusin și orașul subteran din Kaymakli.

Cappadocia

Nicio vizită în Cappadocia nu este completă fără o plimbare cu balonul. Te vei înălța deasupra unui platou vast, cu roci vulcanice, dâmburi și coline, stânci în formă de coșuri, cratere uriașe și movile cu forme ciudate. O plimbare cu balonul durează între 45 și 65 de minute și costă aproximativ 200 de euro. Prețul variază în funcție de pachetul turistic pentru care optezi. Dacă îți e frică de înălțime, trezește-te dis de dimineață, la răsărit, și bucură-te de priveliștea a zeci de baloane colorate care zboară în zare.

Cappadocia

Dacă timpul pe care îl petreci în Cappadocia îți permite, fă o drumeție în celebra Valea Iubirii. Ai grijă să nu te șocheze peisajul obscen. Valea Iubirii se poate mândri cu o serie de formațiuni stâncoase ale căror formă seamănă izbitor cu cea a unui falus în erecție. Plimbă-te printre stâncile bizare și bucură-te de livezile cu pomi fructiferi și viță de vie.

Ce să mănânci în Cappadocia

Cappadocia

Gastronomia specific turcească este un amestec de arome și gusturi care îți răsfață papilele gustative. Preparatele turcești sunt atât de delicioase încât îți vei dori să le gătești și acasă. Alege oricare dintre terasele din Cappadocia pentru a servi micul dejun sau prânzul, încearcă gustările specifice care se servesc odată cu o băutură răcoritoare sau alcoolică (un fel de tappas). Dacă vrei să aprofundezi gastronomia turcă, în Cappadocia poți găsi gospodine dornice să îți gătească preparatele locului și, mai mult decât atât, să îți împărtășească din secretele bucătăriei turcești.

Trei lucruri care să nu-ți lipsească din bagaj

Cappadocia este un tărâm sălbatic, cu un relief de dificultate medie. Asigură-te că atunci când îți faci bagajul nu o să-ți uiți acasă ghetele de urcat pe munte și o haină călduroasă. Nopțiile în Cappadocia sunt răcoroase, chiar dacă ți-ai programat sejurul în timpul sezonului estival. Pentru zilele toride, alege pantalonii și bluzele din in sau bumbac. 

Tu ce altă destinație turistică din Turcia ai vrea să vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers