Canionul 7 scări

Canionul 7 scări
 
 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Făcând o mică excursie prin județul Brașov, am fost surprinsă să descopăr acest obiectiv turistic în mijlocul naturii. Canionul 7 scări, situat în Masivul Piatra Mare, este un defileu săpat în calcar, format din șapte trepte și care se transformă în cascade atunci când nivelul pârâului Șapte Scări crește.

Am ajuns în localitatea Timișul de jos, de lângă Brașov, iar de acolo am ținut drumul către Domeniul Dâmbu Morii, unde am făcut dreapta până am ajuns la o barieră, unde de altfel am și lăsat mașina. Traseul este marcat de culoarea galbenă și pare a fi unul ușor, durata fiind de aproximativ o oră.

Domeniul Dambu Morii

S-a nimerit ca perioada în care am făcut această vizită să fie toamna, spre sfârșitul lui septembrie, lucru care a fost de bun augur, datorită paletei impresionante de culori. Înainte să pornim spre traseu am avut plăcerea de a asista la o joacă foarte drăguță între câțiva cai de pe pajiștea dimprejur, imagine cu care nu te întâlnești în fiecare zi.

Tiroliană în mijlocul pădurii

Tiroliana 7 scari

Cu cât înaintam în mijlocul pădurii, cu atât peisajul era din ce în ce mai frumos iar traseul pare unul accesibil pentru orice vârstă. Am ajuns la Cabana Piatra Mare, de unde ne-am cumpărat și biletul de acces către Canion. Prețul pentru adulți este de 10 Ron, iar pentru copii 5 Ron. La un moment dat am început să observăm persoane care coborau pe tiroliană, fiind amenajate locuri de urcat și coborât din copac în copac.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Tiroliana 7 scari

Bineînțeles că am vrut și noi să cumpărăm bilet pentru întoarcere, dar din păcate, am avut neplăcerea de a afla că avem nevoie de buletin. A fost probabil și vina noastră că nu ne-am informat din timp, dar mi se pare absurd ca în vârful muntelui să îți ceară actul de identitate. Am încercat diferite variante, am vrut să plătim, dar nu a fost posibil sub nici o formă, astfel încât am rămas doar cu dorința.

Cascada dintre stânci

7 Scari

Ne-am văzut în continuare de drum, până când am auzit sunetul cascadei, semn că am ajuns la Canionul 7 scari, a cărui lungime este de 160 de metri iar altitudinea ajunge la 1050 de metri. Avem de urcat 7 scări metalice legate prin numeroase pasarele, iar pentru asta e recomandată o încălțăminte adecvată şi o haină mai grosuţă pentru că, indiferent de anotimp, temperatura de aici este mai scazută.

Cascada canionul 7 scari

Am stat ceva timp și am admirat întreg tabloul, am făcut multe poze și mi s-a părut foarte interesant faptul că cerul de abia se întrezărea printre stâncile foarte înalte. Traseul de întoarcere se poate face fie pe același drum, fie folosind o altă variantă puțin ocolitoare până la Cabana Piatra Mare. Noi am ales-o pe cea de-a doua, considerând că nu e foarte drăguț să urcăm și să coborâm din nou scările, plus că am fost curioși să cunoaștem și cealaltă parte.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.