Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna septembrie pe mapamond

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna septembrie pe mapamond
 
 
 

Prima lună de toamnă nu înseamnă că vacanţa s-a terminat şi că nu mai călătorim! Mapamondul încă ne aşteaptă cu o mulţime de evenimente de excepţie, aşa că avem motive să explorăm noi teritorii cât mai departe de casă şi să participăm la cele mai frumoase evenimente.

Monterey Jazz Festival, SUA

Monterey Jazz FestivalSursa

Peninsula Monterey este cel mai frumos loc de pe coasta Californiei şi este unul dintre cele mai vechi situri ale regiunii. Festivalul de Jazz este integrat în această zonă tocmai pentru aceste motive, deoarece se pliază perfect peisajului, evenimentul fiind de asemenea unul frumos şi plin de tradiţie şi de istorie în termenii celor mai cunoscute evenimente ale continentului american.

Unde: Monterey Fairgrounds, Monterey, California, SUA
Recomandat pentru: muzică, conversaţii despre jazz, istorie, cultură şi şi mai mult jazz
Pont: O dată ce ai părăsit zona de festival, biletele achiziţionate nu-ţi mai permit reintrarea, aşa că asigură-te că pleci la final!

Echinocţiul la Chichen Itza, Mexic

 Echinoctiu de la Chichen ItzaSursa

Piramidele de la Chichen Itza, Yukatan, ar trebui să fie pe lista tuturor de obiective de văzut într-o viaţă. Dacă vrei să le adugi şi un element special, atunci trebuie să le vezi în luna septembrie (sau în luna martie) pentru că la echinocţiu te bucuri nu numai de piramide, ci şi de un eveniment natural unic şi frumos. Jocul umbrelor de pe piramida Castelul este cea mai importantă atracţie.

Unde: Chichen Itza, Yucatan State
Recomandat pentru: conexiunea dintre trecut şi prezent
Pont: Sacred Well este cea mai curioasă atracţie de aici pentru că era locul pentru sacrificii umane.

Fiesta de la Mama Negra, Ecuador

Fiesta de la Mama NegraSursa

Mama Negra este simbolul unui eveniment extraordinar în Ecuador, care a rezultat în urma îmbinării Fecioarei Maria cu zeităţile africane. Astfel, „Mama cea neagră” reflectă versiunea locală a catolicismului, în privinţa celei mai importante femei din istoria religioasă a lumii. Sărbătoarea include parade, ce pun în evidenţă trecutul multicultural al zonei.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »

Unde: Latacunga, Ecuador
Recomandat pentru: cultură locală – cu surle şi trâmbiţe... şi focuri de artificii
Pont: Numele oficial al festivalului este Festival de la Madonna de la Merced, astfel fiind recunoscute meritele Fecioarei în salvarea oraşului de la erupţia vulcanului Cotapaxi ce a avut loc în 1742.

Tissa Horse Festival, Maroc

 Tissa Horse FestivalSursa

Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »

Istoria oraşului Tissa dovedeşte că zona era locuită de războinici călăreţi, care cutreierau zonele învecinate cu turmele lor. Astfel, caii sunt una dintre cele mai importante aspecte ale traiului din regiune, pentru că tradiţia creşterii acestor animale este una ce se transmite de la o generaţie la alta. Cu ocazia festivalului, Tissa prinde viaţă, iar evenimentele legate de cai se desfăşoară peste tot în jur.

Unde: Tissa, la 50 km de Fes, Maroc
Recomandat pentru: spectacole tradiţionale de mânuire a cailor şi de călărie, cunoscute sub numele de fantasia
Pont: Calul Arab-Barb este o încrucişare dintre specia locală, Barbary, şi pur-sângele Arab.

Festivalul Shaolin de Arte Marţiale, China

Festivalul Shaolin de Arte MartialeSursa

Templul Shaolin din Dengfeng este cel mai important simbol al artelor marţiale, pentru că are o vechime de peste 15 secole şi a rămas în picioare pentru a duce tradiţia Shaolină mai departe. Întregul eveniment este împărţit în demonstraţii de arte marţiale, punând în lumină cele mai importante tehnici. Spectatorii se adună aici din întreaga lume pentru a vedea cea mai bună reprezentaţie de arte marţiale la ea acasă.

Unde: Dengfeng, Zhengzhou, Henhan, China
Recomandat pentu: entuziaşti a sportului sau pentru cei care iubesc filmele cu arte marţiale
Pont: Din 2001, Templul Shaolin din Fujian organizează un eveniment similar.

Festivalul Luminilor, Singapore

 Festivalul LuminilorSursa

Singapore a devenit în ultimii ani o atracţie turistică deosebită, pentru că întreaga regiune a suferit o modernizare rapidă ce a adus cu sine nu numai investiţia în infrastructură, ci şi un nou stil de viaţă, mult mai atrăgător pentru cei care îşi doresc o locaţie specială pentru vacanţe. Festivalul Luminilor este unul dintre cele mai importante evenimente de aici, pentru că trimite la o tradiţie asiatică foarte apreciată şi deosebit de spectaculoasă.

Unde: Singappore – în special în Grădina Chinezească din Jurong
Recomandat pentru: lumini, tradiţie şi modernitate
Pont: Festivalul are rădăcini în anul 2000 î.Hr. în China, când se venera Luna.

Festivalurile Aloha, Hawaii

 Festivalurile AlohaSursa

Festivalurile Aloha din Hawaii sunt cea mai bună metodă prin care se menţine tradiţia şi cultura insulelor. Pe parcursul a şase săptămâni, insulele arhipelagului, cum sunt Insula Mare, Kauai, Oahu, Maui, Molokai şi Lanai se unesc pentru un singur eveniment de mare amploare. Se celebrează importanţa culturii hawaiene, istoria, muzica, dansul, arta, mâncarea şi tot ce ţine de tradiţia şi de specificul exotic al locului.

Unde: peste tot în Hawaii
Recomandat pentru: dansuri hula în masă
Pont: Festivalurile Aloha coincid aproximativ cu Makahiki, un timp în care se adună recoltele, se aduc mulţumiri şefului de trib, războiul este interzis şi oameni joacă tot felul de jocuri.

Cu toate că luna septembrie înseamnă începutul toamnei, nu trebuie să lăsăm ocaziile de vacanţă să ne scape... mai ales dacă putem să profităm de unul dintre evenimentele de pe mapamond! Care dintre acestea ţi se pare cel mai interesant?

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.