Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna septembrie în Europa

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna septembrie în Europa
 
 

Dacă vrei să prelungeşti vacanţa de vară şi să nu laşi toamna să te scoată din relaxarea sau din distracţia cu care te-ai obişnuit, atunci evenimentele lunii septembrie din Europa te vor ţine cu siguranţă ocupat! Ai o mulţime de ocazii să te bucuri de câteva zile libere în plus, oriunde vrei în Europa. Pentru a-ţi face alegerea mai uşoară, iată o selecţie a celor mai fumoase evenimente din luna septembrie din Europa!

Gothenburg Book Festival, Suedia

Gothenburg Book FestivalSursa

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Suediei, dar şi ale Europei în general este Gothenburg Book Festival. Târgul de carte a devenit în cei 25 de ani de existenţă cel mai mare eveniment literar ale Peninsulei Scandinave, care adună curioşi din regiune, dar şi din restul Europei, dornici de a achiziţiona cele mai noi titluri, dar şi de a face cunoştinţă cu autorii şi cu editorii.

Unde: Gothenburg Exhibition Center, Suedia
Recomandat pentru: literatură
Pont: Numele oraşului provine de la Goţi, care locuiau la început în partea de sud a Suediei.

Highland Games, Scoţia

Highland GamesSursa

Evenimentele cu specific celtic, sau pur şi simplu cu specific scoţian, se desfăşoară pe întregul mapamond, acolo unde există comunităţi mari de emigranţi, care doresc să-şi păstreze valorile şi tradiţiile culturale. Însă cele mai frumoase evenimente de acest tip se ţin în continuare la ele acasă, în Scoţia, unde scoţienii se pot bucura de propria lor cultură, iar turiştii pot învăţa ceva despre aceasta chiar de la sursă şi într-un mod cât se poate de spectaculos şi de distractiv.

Unde: The Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park, Braemar, Scoţia
Recomandat pentru: cei care apreciază tradiţiile culturale, în aer liber
Pont: Cele mai largi festivităţi Highland Games sunt organizate anual de New Caledonian Club din San Francisco încă din 1865.

Lisdoonvarna Matchmaking Festival, Irlanda

Lisdoonvarna Matchmaking FestivalSursa

Lisdoonvarna este un oraş pe care cu siguranţă nu l-ai văzut în topurile celor mai romantice oraşe din Europa, dar care ar trebui să apară acolo cât de curând, pentru că este locaţia festivalului la care oamenii vin să-şi cunoască perechea! Cuplarea este o tradiţie în Irlanda, iar cei care reuşesc să aducă doi oameni împreună au în continuare un statut important în comunitate. Astfel, un festival la care oamenii vin pentru a fi cuplaţi este cea mai bună metodă de utilizarea a abilităţilor lor la scară largă! Smile

Unde: Lisdoonvarna, County Clare, Irlanda
Recomandat pentru: cântec, dans şi căsătorie
Pont: Una dintre cele mai noi adiţii la festival este weekend-ul de speed dating.

Săptămâna Modei de la Paris, Franţa

Saptamana modei de la ParisSursa

Săptămâna Modei are loc în cele patru mari centre de modă ale lumii: Paris, Milano, Londra şi New York. În luna septembrie au loc evenimente de modă la Paris care anunţă creaţiile pentru primăvară şi care se doresc a fi ţinutele pe care le vor purta numai cei care îşi pot permite să le achiziţioneze pe loc! La Paris, moda este întotdeauna în centrul atenţiei, dar în luna septembrie încep cele mai renumite spectacole de modă, ce includ nu numai colecţiile numelor mari ale industriei, ci şi evenimente pe domenii de modă specializate.

Unde: Paris
Recomandat pentru: premiere în lumea modei
Pont: Poţi cumpăra bilete pentru majoritatea show-urilor, însă statul în primul rând la cei mai renumiţi designeri poate fi extrem de costisitor.

Icarus Cup, Franţa

Icarus CupSursa

Icarus Cup înseamnă o competiţie mai ciudăţică de zbor, pentru că participanţii pot purta tot felul de costume, care să-i scoată în evidenţă şi care să-i facă de asemenea şi mai mult sau mai puţin aerodinamici. Evenimentul durează patru zile, însă punctul culminant este parada costumelor haioase de pe cer, care se încheie cu un fel de petrecere-carnaval şi cu multe premii.

Unde: St. Hilaire du Touvet-Lumbin, Isère, Franţa
Recomandat pentru: zbor şi distracţie
Pont: Icarus nu este tocmai cel mai bun titlu pentru o competiţie de zbor, dacă stăm să ne gândim la finalul poveştii mitologice!

Regata Storico, Italia

Regata StoricoSursa

Regata Storico însemană să păşeşti într-o altă lume - într-o lume a Veneţiei din secolul al XV-lea. Cea mai veche şi mai importantă festivitate a Veneţiei, Regata este un carnaval al celor mai frumoase şi mai colorate ambarcaţiuni, pline de steaguri şi de oameni îmbrăcaţi în costumele corespunzătoare şi purtând blazoane renumite. Festivalul deschide terasele şi bacoanele de la marginea canalelor, astfel încât toată lumea să poată vedea spectacolul pe apă.

Unde: Grand Canal, Veneţia, Italia
Recomandat pentru: istorie, cultură şi sport
Pont: Cursa finală a Regatei se desfăşoară între gondolierii campioni ai Veneţiei, care se întrec, în perechi, în gondolino – o variantă pentru curse a gondolei, care nu este folosită decât cu ocazia evenimentului şi care poate fi extrem de colorată şi de ornamentată (gondolele trebuie să fie negre).

Oktoberfest, Germania

OktoberfestSursa

Cu toate că numele Oktoberfest ne face să ne gândim la luna octombrie (pe lângă bere!), trebuie menţionat faptul că acesta se desfăşoară începând cu luna septembrie. De fapt, regula de organizare spune că festivalul durează 16 zile şi trebuie să se încheie în prima Duminică din octombrie. Început ca petrecere de nuntă în 1810, Oktoberfest este astăzi unul dintre cele mai mari festivaluri folk şi unul cu cea mai mare recunoaştere la nivel internaţional, datorită numărului mare de petrecăreţi care vin la Munchen în fiecare an.

Unde: Theresienwiese, aproape de Goetheplatz, în centrul Munchen-ului, Germania
Recomandat pentru: schimburi culturale şi multă bere
Pont: În timpul festivalului, oamenii buni din Munchen înţeleg apariţia frecventă a fenomenului numit Gedachtnisverlust (pierderea memoriei) şi sunt dispuşi să te ajute să-ţi regăseşti hotelul... sau chiar numele Smile

Evenimentele lunii septembrie te vor ajuta să închei vara aşa cum se cuvine, chiar dacă deja am intrat într-un nou sezon. Eu am senzaţia că femeile se vor îndrepta spre Paris, iar bărbaţii spre Munchen Smile Eu aş opta pentru ambele. Deci, unde mergem?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers